Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, kan stoklarının azaldığını belirterek sağlığı yerinde olan tüm duyarlı vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.

Kan sürekli değil acil ihtiyaçtır diyen Ergenç, “Kan stoklarımız azaldı ama hasta yatağında kan bekleyen hasta sayımızda azalma yok bu nedenle her kesi kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, açıklamasına şöyle devam etti: “Ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak il genelinde de kana olan ihtiyaç her geçen gün devam ediyor. Sağlığı yerinde olan her erkek vatandaş 3 ayda bir kadınlar ise 4 ayda bir düzenli kan bağışı yapabilir. Bu nedenle tüm duyarlı vatandaşlarımızın 15 dakikalarını ayırıp Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezimize ve gezici kan bağış araçlarımıza gelip kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Çünkü bugünlerde özellikle kana olan ihtiyacımız çok fazla. Kan stoklarımız tükenmek üzere bu nedenle kan stoklarımızın sürekli dolu olmasını istiyoruz. Hastanelerimizde kan bekleyen birçok hastamız var. Yakın zamanda il genelinde Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezimiz ile birlikte kan bağış kampanyası düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun ve eğitim camiamıza çok teşekkür ediyoruz. Bu kan bağış kampanyasının tüm kamu kurum ve kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ile sendikalara örnek olmasını istiyoruz. Düzenlenecek her kan bağış kampanyasında toplanan kanlar birçok hastaya şifa olarak geri dönecek.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi