Alınan bilgiye göre, Kdz. Ereğli İlçesinde kurulu bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında müteahhit hizmeti veren AEG Metal’da çalışan Bayram Candan (49)  Yüksek Fırın’ın açık alanında gazdan zehirlendi.

Gazdan zehirlenen işçi ambulans ile ilçede bulunan Özel Echomar Hastanesine kaldırılırken, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Hayatını kaybeden  BayramCandan’ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Kdz. Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılırken, kaza ile ilgili ise tahkikat başlatıldığı bildirildi.

FİRMADAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan gazdan zehirlenerek yaşamını yitiren Bayram Candan’ın çalıştığı firmadan yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Ereğli’de hizmet verdiğimiz Erdemir’de yapılan bakım çalışması sırasında personelimiz Bayram Candan, 30 Temmuz 2022 tarihinde bir iş kazası geçirmiştir. İvedilikle hastaneye kaldırılan çalışanımız yapılan müdahalelere rağmen vefat etmiştir. Çalışma arkadaşımızı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyor, çalışanımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Konuya ilişkin olarak ilgili makamların incelemeleri devam etmektedir”

Editör: Haber Merkezi