Türk Kızılay Devrek Temsilciliği ve Zonguldak kan merkezi tarafından bir gün ara ile "Kan Bağışla ki Can Yaşasın" sloganı ile gerçekleştirilen etkinliğe iyiliksever Devrekliler yoğun ilgi gösterdi.

Konu ile ilgili açılama yapan Devrek Kızılay Koordinatörü Aydın Çolpa “Türk Kızılay Devrek Temsilciliği olarak “Aç - açıkta, ihtiyaç sahibi kimse kalmayıncaya kadar” diyerek gece gündüz demeden gönüllülerimiz ile birlikte İmkan sahibi Hayırsever kardeşlerimizin desteği ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin her türlü insani ihtiyaçlarını gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz.

İnsani yardım faaliyetlerimizin yanında Kan, kök hücre ve plazma bağışı etkinliklerimizde hız kesmeden devam ediyor. Covid19 salgın hastalığı sebebiyle her zamankinden daha çok kana ihtiyaç duyulmaktadır.

Bizlerde Zonguldak Kızılay Kan merkezimiz ile sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 30 Ocak Cumartesi ve 1 Şubat Pazartesi günü kan bağışı etkinliği düzenledik. Kan bağışı yapmak isteyen kardeşlerimizi evlerinden Kızılay araçlarımızla alıp kan bağışı sonrası evlerine teslim ettik.

Yaptığımız her organizasyonda olduğu gibi bu etkinlikte de iyiliksever Devrek Halkının desteğini yine yanımızda bulduk. Hemşerilerimiz verdikleri destek ile, bizleri mahcup etmedi elhamdülilleh.  Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günde düzenlediğimiz kan bağışında DEVREK yine en güzelini yaptı..

İyiliksever kardeşlerimiz Dar günde sağanak halinde yağan yağmura rağmen, her zaman olduğu gibi yine bağışladıkları 108 Ünite kan ile muhteşem bir sonuca imza attılar. 

Bağışladıkları bir kan ile, üç kişiye can veren hayırsever Devrek’li hemşerilerimize, kan dostlarımıza, can dostlarımıza teşekkür ediyor, dün ve bugün olduğu gibi her zaman desteklerini bekliyoruz” dedi. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi