Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse ve Merkez ilçe Başkanı Süleyman Erbay, Şafak gazetesini ziyaret etti.

Ziyarette MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse ve Merkez ilçe Başkanı Süleyman Erbay ile Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şaban Yılmaz, Yazı İşleri Müdürü Seçkin Kırarslan, Sayfa Editörü Muhammet Asmaz Zonguldak ve ülke siyaseti hakkında karşılıklı sohbet etti.

ERBAY: “KIZILELMA ÜYE KAMPANYAMIZ DEVAM EDİYOR”

MHP Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Süleyman Erbay, ziyarette yaptığı konuşmada: “Öncelikle hemşerilerimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. MHP Zonguldak Merkez ilçe Başkanlığı olarak Merkez ilçemizde üye kampanyası çalışmaları başlattık. Kızılelma üye kampanyamıza Kızılelma 1-Kızılelma 2 diye devam ediyoruz. Üye kampanyamızda halkımızın yoğun teveccühü ile karşı karşıyayız. Yaptığımız 2 kampanyada partimize 500’ün üzerinde üye kaydı yaptık. Şuanda Kızılelma 3 üye kampanyamız devam ediyor. Ülkesini, vatanını, milletini seven, ülkenin bekasına benimde bir katkım olsun diyen, terör örgütüne, teröristlere, terör yandaşlarına bir tokat atayım diyen, ülkemizin kalkınmasında benimde katkım olsun diyen her kesi Milliyetçi Hareket Partisine üye olmaya davet ediyorum” dedi.

DEMİRKÖSE: “ASKERİ GEMİ YAPIMI İÇİN TEKNİK OLARAK HERŞEY HAZIR”

MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse ise şunları söyledi: “Biz MHP il ve ilçe başkanlıkları olarak yapıcı, onarıcı, yol gösterici bir siyaset anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her ne kadar pandemi süreci çalışmaları engelliyor olsa da bizler üst düzey tedbirlere uyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim gündemimizde öncelikle Zonguldak ve Zonguldak’ta ki tersaneler bölgesi, Filyos bölgesi, maden şehitlerindeki tarih sınırlaması var. Bu kapsamda sayın valimize teşekkür ediyoruz çünkü Zonguldak’ta bugüne kadar gizli kalan turizm zenginliğinin ön plana çıkması için çok güzel çalışmalar yapıyor. Uzun zamandan beri Ereğli’deki tersaneler bölgesinde askeri gemi yapımıyla alakalı çalışmalarımızı sürdürmekteydik. Bu kapsamda 300 metreye kadar askeri gemi yapılması için teknik olarak herşey hazır. İş bakanlıkta atılacak onaya, imzaya kalmıştır. Biz bu sürecin hızlanmasını istiyoruz. Tersanelerde geçmişte 7-8 bin kişi çalışırken şuanda savunma sanayimizin her zamankinden daha güçlü olması gerektiği bir dönemde Ereğli Tersaneleri askeri gemi yapımıyla ilgili mevzuat tamamlandığı takdirde orada ekonomik açıdan, istihdam açısından ve savunma sanayisine destek olarak bir katkı sağlanacaktır.

DEMİRKÖSE: “EN BÜYÜK İLÇEMİZ ÇAYCUMA OLACAK”

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürümüze durumu anlattık. Bilindiği gibi Filyos Projesi 2. Abdülhamit’ten bu tarafa süren ve şuanda altyapısı tamamlanmış durumdadır. Yapılan açıklamalara göre de 12 bin doğrudan 30 bin dolaylı olarak burada istihdam edilecektir. Bu insanlarımızın hangi üretim kollarında hangi sanat dallarında istihdam edilmesi konusunda meslek liselerinin, çıraklık eğitim merkezlerinin, üniversitelerin bu konuda da kalifiye eleman yetiştirmesi için çalışma yapmasını beklemekteyiz. Zonguldak’ın şuanda verdiği göçün durması için bu bir kaynak olacaktır çünkü Çaycuma’nın şuanda 90 bin nüfusu var Filyos Projesi kapsamında bu nüfus çalışanlarla birlikte 2 yüz binlere çıkacaktır. Dolaysıyla en büyük ilçemiz Çaycuma olacaktır. Birçok evde maden şehidi olan Zonguldak’ında bu istihdamdan faydalanması gerekmektedir. Ayrıca Maden Şehitleri Kanununda tarih sınırlandırmasıyla ilgili çalışmamız sürmektedir. TBMM Gurup Başkan vekilimiz Levent Bülbül bu konuyu takip etmektedir. Bu konunun en kısa sürede çözülmesi için gayret sarf etmekteyiz. Bizim çalışmalarımız pandemiye rağmen devam etmektedir. Ayrıca insanlarımız maske, mesafe ve hijyen kurallarına çok dikkat etmeliler çünkü sağlığımız tehlikededir. Pandemi süreci ekonomi, eğitim, sağlık başta olmak üzere birçok alana zarar vermektedir. Burada sadece devletimize değil tüm vatandaşlarımıza sorumluluk düşmektedir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi