Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törende, Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediye Başkanları, Şehit Aileleri Derneği, bazı siyasi partiler ile STK temsilcileri tarafından Atatürk Anıtına çelenk sundular.

Saatler 09.05’i geçerken, saygı duruşunda bulunulmasının ardından 2 dakikalık sirenler ile törene katılanlar ile caddede bulunanlar araçların inerek saygı duruşunda bulundular. Ardından törene katılanlar İstiklal Marşı’nı okudular. İstiklal Marşının bitiminin ardından bayraklar yarıya indirildi.

Gazipaşa Caddesinde araçlarından inen vatandaşlar araçlarının önünde saygı duruşunda bulunurken, yolda yürüyenlerde sirenlerin çalınmasının ardından saygı duruşuna geçtiler. Trafik polisleri, jandarmalar ve polis ekipleri de cadde selam durdular.

Zonguldak Valiliği önündeki törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Tugay ve Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, siyasi partilerin temsilcileri, Gaziler Derneği, Şehit Aileleri Derneği, STK temsilcileri, polis ve jandarma ile daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Zonguldak Valiliği önündeki törenin ardından protokol Gazipaşa Caddesinde bulunan Devlet Güzel Sanatlar Galerisindeki ‘Atatürk Resimleri’ konulu sergiyi gezdiler.

Editör: Haber Merkezi