Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak'ta MFA Kocayusuf Maske Fabrikası'nın açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, emeğin başkenti Zonguldak'ta açılışlarla, müjdelerle dolu müstesna bir gün geçirdiklerinin altını çizerek, "Cuma namazından sonra camimizi hizmete açtık. Şehrin sembollerinden biri olduğuna inandığım Uzun Mehmet Camii şehre çok yakıştı. Aynı anda 7 bin 500 kişinin ibadet edebileceği muhteşem eserin şehrimize tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

Şimdi de şehrimizin gelişen sanayisini temsil eden bir eseri Zonguldak'a kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Üretim tesisinde çalışan ve çalışacak olan kardeşlerimize başarılar diliyorum. Fabrikamızın istihdamla beraber şehrimizin ihracatının gelişmesinde de katkıları olacağına inanıyorum. Bu başarı grafiğinde araştırma geliştirme faaliyetlerinin, yenilikçi yaklaşımlarının çok payı var" dedi.

Erdoğan, "Zonguldak'ın en fazla ihracat yapan şirketi oldu. Sadece teknolojik altyapısı değil mimarisiyle de örnek bir eser. Çatısındaki güneş panelleriyle çevre dostu bir üretim yapması da takdire şayandır. Türk sanayicisi, ekonomimizin tökezlemesini umanlara inat çalışmaya, üretmeye devam ediyor. Önce yatırım diyorum, istihdam diyorum, üretim diyorum, son olarak da ihracat diyorum. MFA 4'ünü de yapıyor. Türkiye'nin üretim kapasitesi günden güne güçleniyor. Biz de her sektör için yatırımcımızın yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Üreten, ihraç eden, özellikle insanımıza iş ve aş imkanı sunan, ekonomimize güç katan her müteşebbisin başımızın üstünde yeri vardır.

Sanatçılara da müjde veren Erdoğan, "31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek vereceğiz. Sancılı dönem yaşayan tiyatro sektörüne de 25 milyon lira tutarında turne desteği sağlayacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi