Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce Zonguldak Limanında “Deniz kirliliği acil müdahale” tatbikatı düzenlendi.

Etkinliklere; Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı Erol Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, Kozlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ, Kozlu Balıkçı Barınağı Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayyıldız ve kurum çalışanları katıldı.

Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program TTK Zonguldak Limanında olası bir petrol ve türevinin oluşturacağı deniz kirliliği riskine karşı senaryo kapsamında acil müdahale tatbikatı ile başladı. Ardından Zonguldak Tır Parkından Kozlu Balıkçı Barınağına kadar çevre dostu bir yaşam için başlıklı bisiklet turu gerçekleştirildi. Etkinlik Kozlu Balıkçı Barınağında dalgıçlar eşliğinde deniz dibi ve kıyı temizliği ile sona erdi.

Kozlu Balıkçı Barınağı Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan: “Gerçekleştirilen program kapsamında Kozlu Limanı içerisinde deniz dibi ve çevre temizliği yapıldı. Yapılan temizlikten dolayı çok mutlu olduk. Dalgıçlarımız deniz dibinde ulaşabildikleri ne kadar atık varsa çıkarttılar. Dalgıçlarımızın denizden çıkarttığı atıklar sonuçta insanlar tarafından atıldı. İnsanlarımız temiz çevre, temiz deniz, temiz orman istiyorlarsa her şeyi görevlilerden beklememeli önce kendileri bu konuda duyarlı davranıp doğayı kirletmemeli. Bu konuda duyurular yapılıyor, tabelalar asılıyor ama duyarlı vatandaş bunları dikkate alıyor duyarsız olan yine bildiğini yapıp çöpünü nereyi bulduysa oraya atıyor. Çevre dostu bir yaşam için herkesin daha duyarlı olmasını rica ediyoruz” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi