Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde görev yapan Kaymakam Serkan Keçeli’nin 5 yıl sonra tayinin Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine çıkması sebebiyle veda yemeği düzenlendi.

Kapalı Pazaryerinde düzenlenen yemeğe; Devrek kaymakamı Nurettin Yavuz, Gökçebey Kaymakamı Mehmet Ali Uzun, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Bayram Dündar, GMİS Başkanı Hakan Yeşil, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire ve okul müdürleri, iş adamları, muhtarlar, esnaf ve şehit yakınları katıldı.

BAŞ; “HERKESİ KUCAKLAYAN KOCAMAN BİR KALBİ VAR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş yaptığı veda konuşmasında vedaların üzüntülü bir durum olduğunu ifade ederek, “ asıl olan vedalarda hoş bir seda bırak. Şöyle geriye doğru bir baktığımızda kaymakam bey Çaycuma’ya geleli 5 yıl olmuş. 5 yıl insan ömründe uzun bir zaman dilimi. Fakat bu 5 yıl o kadar dolu dolu ve hızlı geçti ki biz o anların nasıl geçtiğini anlamadık. Kaymakam bey halka hizmet ve hakka hizmet desturu  ile çalışarak hepimizin gönlünde güzel bir yer edindi. Çaycuma’da her alanda etkili çalışmalar yaparak ilçemizin her köşesine güzel hizmetler ulaşmasına vesile oldu. Kaymakam bey tabiri caizse 7/24 her zaman görevinin başındaydı. Kendisi iyi bir bürokrat olduğu kadar çok iyi bir insan. Herkesi kucaklayan kocaman bir kalbi var. İnsanlar arasında hiçbir zaman ayırım yapmaksınız herkese değer veren, derdini dinleyen, sabreden ve yardımcı olan bir devlet adamı. Eğitim öğretim söz konusu olduğunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, şartları zorlayarak devletin bütün imkânlarını seferber eden bir eğitim sevdalısı idi. Bu nedenle eğitim camiası olarak şükranlarımı sunuyorum” dedi.

KANTARCI; “ARTIK ÇAYCUMALI BİR HEMŞERİMİZ OLDU”

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “yaklaşık 5 yıl kaymakamımız ile Çaycuma’da birlikte görev yaptık. 5 yılda 6 tane seçim ve darbe teşebbüsü yaşadık. Çok zor günler geçirdik. Çaycuma’ya o kendi alanında biz belediyecilik alanında çok şeyler kattık. Samimiyetle söylüyorum, bu kadar zor ve sıkıntılı zamanlarda bu 5 yılda ne kaymakam bey ne ben en ufak sıkıntı yaşadık. Son derece kibar, beyefendi ve iyi bir insan, iyi bir yönetici ve iyi bir baba. Mesleğini ve halkını çok seven sadece bürokrat olarak değil, halka ve insanlara dokunan, kimsesizleri kollayan örnek almamız gereken bir insan. 5 yılın ardında sadece bürokrasi değil, insan ilişkisi değil güzel eserler bırakıp giden bir insan. Artık Çaycumalı bir hemşerimiz oldu. Biz artık onu her zaman arayıp soracağız. O Çaycuma’yı bizlere hissettirerek yada hissetitmeyerek hep izleyecektir. Çaycuma büyük bir ilçe. Kendisi en ücra köşelere varıncaya kadar hepsine erişmiş ve dokunmuş ve sevdirmiş bir insan. Herkesin kalbini kazanmış bir insan. İçimde derin bir boşluk oluştu. bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini sunuyorum” şeklinde konuştu.

YAVUZ; “ÖRNEK OLACAK MÜSTESNA ŞAHSİYETLERDEN BİR TANESİ”

Kendisi bizim için örnek temsil eden bir büyüğümüz diyen Devrek Kaymakamı Nurettin Yavuz, “İnsanları kucaklayan tavırları ve yaklaşımlarıyla çalışma azmiyle ve duruşuyla hepimize rektör olacak örnek olacak müstesna şahsiyetlerden bir tanesi. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiaç olduğu şu günlerde bu tarz örnek insanlara çok ihtiyacımız var. Dolayısıyla böyle kişilerin sayısının artmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

UZUN, “BİZLERE HER ZAMAN REHBERLİK ETTİ”

Gökçebey Kaymakamı Mehmet Ali Uzun, “görev sürecinde her zaman tecrübelerinden istifade etmeye çalıştık. Kısa sürede çok şey öğrendim. Bizlere her zaman rehberlik etti. Yol gösterici oldu. Onun sayesinde adaptasyon evremiz çok daha kolay oldu. Sizlerin huzurunda çok teşekkür ederim. Meslek hayatımda her zaman örnek alacağım bir şahsiyet olacaktır. Kıymetli abim yolun her zaman açık olsun. “

KEÇELİ, “ÇAYCUMA DA ÇALIŞMIŞ OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM”

Kaymakam Serkan Keçeli duygularını şu sözlerle ifade etti; “5 yılda Çaycumalı oldum. Çaycuma'da olmaktan, Çaycuma'da ki güzel gelişmeleri görmekten takip etmekten mutluluk duyacağımı ifade ederek söylemek istiyorum. 5 yıl oldu. 5 yıl önce atamam gerçekleştirildiğin de tercihlerim arasında değildi Çaycuma. İyi ki beni Çaycuma’ya yollamışlar. Çaycuma da çalışmış olmaktan büyük mutluluk duydum. 5 yıl Çaycuma’da güzel geçti. Çaycuma’nın güzel insanları ile güzel geçti. Bir ilçeyi güzel kılan o yerdeki insanlardır. Bizler çok güzel ve huzurlu bir ilçede yaşıyoruz. 5 yılda çok keyifli zamanlar, güzel anılar güzel dostluklar biriktirerek 5 yılımızı tamamladık. Gönül ister ki daha fazla şeyler olsun. Memuriyet böyle bir şey. Birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğum Siyasi partiler,  milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanlarımız, muhtarlarımız ve diğer kurumlarımıza destekleri için şükranlarımı sunuyorum.”

Konuşmaların ardından, Kaymakam Serkan Keçeli’ye katılımcılar tek tek hediye takdim etti. (Gönül DOMBAYCI)

Editör: Haber Merkezi