Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, “Emeklileri, amcalarımızı, ağabeylerimizi, dul ve yetimlerimizi aç bırakanlara yazıklar olsun” dedi.

Emekliler bu vatan için adam gibi çalışıp ürettiler diyen Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, açıklamasına şöyle devam etti:

“TÜİK’in açıkladığı enflasyon gerçeği yansıtmıyor. 2020 yılı birinci 6 ayda kira, doğalgaz, elektrik, su gibi zorunlu harcamalarda en az aylık 300 lira üzerinde görülmüştür. Emekliye verilen zamda 5-75 gibi ortalama zam 100 lira gibi bir artış olmuştur. Emekliye bu artışı yapan TÜİK’e yazıklar olsun. Hiç olmazsa gerçeği söyle! Emeklinin hiç kullanmadığı, ismini dahi bilmediğimiz ürünleri bizlere layık görüyorlar.

Biz emekliler olarak mutfağımızda artık peynir, zeytin, tereyağını dahi göremiyoruz. Eti kasap vitrinlerinde görüyoruz. Marketlere giremiyoruz. Her şey ateş pahası ancak pazardaki ot türü ürünlerle yetiniyoruz. Emekliler bu vatan için adam gibi çalışıp ürettiler. Ahir zamanlarında rahat etmek istediler ama ne gezer. Emeklilerimizi, amcalarımızı, ağabeylerimizi, dul ve yetimlerimizi aç bırakanlara yazıklar olsun.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi