Zonguldak Belediye Meclisinin Haziran ayı ilk toplantısı Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığında yapıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığında yapılan toplantıya, meclis üyeleri, daire müdürleri ve bazı mahalle muhtarları katıldı.

Meclis toplantısına geçmeden önce CHP Belediye Meclisi grup başkan vekili Atınç Kayınova söz alarak, İsmet İnönü parkında yapılan değişiklikler konusunda Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ı eleştirdi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da, Kayınova’nın açıklamasında bu konuya cevap vermeyeceğini ifade ederek, “CHP il başkanı ve milletvekilinizin bu konuya basın üzerinden eleştiri yapıyor. Siz bunu sürekli gündeme getiriyorsunuz basın yoluyla. Bu konuyla ilgili benimle samimi basının olmadığı bir yerde görüşme yapmadınız. Sizin milletvekiliniz Deniz Yavuzyılmaz bu konuda meclise önerge vermiş. Konuyu bilmediği ve Zonguldak’a gelmediği için önerge verdiğini basın yoluyla öğrendim” dedi.

Açılış ve yoklamanın ardından Zabıta Müdürlüğünün 16.04.2021 tarih ve 9174 sayılı Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinin görüşülmesi  hakkındaki Türlü İşler Komisyonu raporu okunarak komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğünün 25.05.2021 tarih ve 11912 sayılı, 2021 Ağustos ayının tatil ayı olarak kararlaştırılması hakkındaki talebi görüşülerek Ağustos ayının tatil olması kabul edildi.

Gündemin 4-5 maddeleri İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Nazım İmar Planı değişikliği teklifi hakkındaki yazıları İmar Komisyonuna havale edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi