Orman köylülerinin istek, şikâyet ve önerilerini dile getirdikleri orman ile vatandaşın buluşma noktası olan " Orman Köylüleri İstisare Toplantıları" devam ediyor.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, YeşilVatan’ımızın geleceği için mücadele eden, her yıl milyonlarca fidanı toprakla buluşturan, ormanlarımıza gözü gibi bakan orman işçiler ile bir araya geldi.

Zonguldak İli Merkez ilçeye bağlı köylerde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelen Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu "Orman köylümüzün yerinde kalkındırılması son derece önemli. Orman köylümüze her zaman destek veriyoruz. Onlarla mutemmim cüźiyiz yani etle tırnak gibiyiz.

Özellikle kırsal kesimde yaşayan kadınların ve gençlerin bilinçlendirilmesine katkıda bulanmak ve Orman Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda özellikle orman bakım ve gençleştirme faaliyetlerinde çalışan köylülerimizi bilgilendirmek üzere bir araya geliniyor” dedi.

Orköy projeleri kapsamında verilen hibe ve kredi destekleri konusunda bilgilendirme de yapan Bölge Müdürü Bayraktaroğlu Cumhurbaşkanımız tarafından orman üretimine verilen %51’lik zammın orman köylülerimizce memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi