Tüm İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, yaptığı açıklamada, “Sayın Bakanımızın açıklamalarından sükutu hayale uğradık. Emekliler derneğimize telefon ederek gelerek konu hakkında bilgi almak istiyorlar” dedi.
Sarıoğlu açıklamasında, “Günlerce biz müjde beklerken, gerek muhalefet gerek  iktidar partisi yetkilileri kabine toplandı açıklanacak beklerken, bakanın açıklamasına gündemde yok demesine Zonguldak’ta 165 bin emekli, Türkiye genelinde 13.5 milyon emekli var, bu ikramiyenin verildiğinde kurban  bin TL idi, şimdi 4 bin TL oldu” diyerek şunları söyledi:
“Ama maalesef emekli ikramiyesi bin 100 TL  olarak kaldı, emekli arkadaşlar hayırlı müjdeler beklerken sükutu hayale uğradılar. Ama ben yine inanıyorum, Türkiye’deki bütün emekli arkadaşlarım bayrama müjdeli haber ile girmek isterken mübarek Ramazan ayında bu açıklamayı vicdanın izah etmek zor. 
Ben Zonguldak’tan emeğin, emekçinin başkentinden bir kez daha sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum. 13.5 milyon emekli var Türkiye’de. Emekli açlık  sınırının altında maaş alıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza bayram ikramiyesinin bir maaş tutarında verilmesini talep etmiştik. Şu ana kadar hiçbir açıklama yapılmadı. Sayın Bakan gündemimizde böyle bir şey yok  dedi. Emeklilerimizin üzülmemesi gerekir sizden müjdeli haber bekliyoruz. 
Hakikaten Zonguldak’ta yaşayan emekli arkadaşlarım adına bir kez daha seslenmek istiyorum. Bizi sükutu hayale uğratmayın diyorum. Emekli, yaşlı amcalarımızı üzenler bir gün üzülürler. 
Ülkemizde huzur istikrar istiyoruz. İstikrar bozulmasın diyoruz. Zaten ülkemizi çekemiyorlar. Bölüp parçalanmasını istiyorlar. Allah aşkına, 13.5 milyon  emekli bu ülkenin kalkınması için ömrünü hayatını verdiler. Bu yaşta mübarek bayrama moral  bozukluğu içinde mi girecekler. En kısa zamanda açıklama bekliyoruz”

Editör: Haber Merkezi