Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bakanlık olarak ilk elde Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları hesabına 500’er bin lira, toplamda 2,5 milyon lira nakdi destek gönderdik" dedi.

Sel nedeniyle zarar gören yerlerde inceleme yapmak üzere Karabük'e gelen Bakan Yanık, Karabük Valiliğini ziyaret ederek, Valilik Toplantı Salonu'nda Karabük Valisi Fuat Gürel'den bilgi aldı. Brifing sonrası açıklamalarda bulunan Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla saha çalışmalarına başladıklarını belirtti. İlk dakikadan itibaren tüm birimlerin çalışmaları yürüttüğünü ifade eden Bakan Yanık, "Geçen yıl bu bölgede çok yoğun ve yıkıcı bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. O süreç içerisinde aldığımız tedbirlerin etkisiyle bu sefer can kaybı şuana kadar elhamdülillah yaşamadık, İnşallah yaşamayız da. Birkaç gün daha bu sürecin devam edeceğini Meteoroloji bize söylüyor. Bütün hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Karabük ile alakalı ilgili bilgileri aldık. Hem psikososyal destek ekibimiz hem de sosyal yardımlar anlamında vakıf personeli arkadaşlarımız ilk andan itibaren sahadalar. Onlardan düzenli olarak bilgileri ve detayları alıyoruz. Süreci takip ediyoruz" dedi.

2.5 MİLYON LİRALIK YARDIM

"Biz bakanlık olarak ilk elde Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları hesabına 500’er bin lira, toplamda 2,5 milyon lira nakdi destek gönderdik" diyen Bakan Yanık, "Bunlar acil ihtiyaçların karşılanması için destekler. Saha ekiplerimiz hasar tespitlerini, ihtiyaçları, tahliye dilmesi gereken yerleri veya tedbiren tahliye edilen yerleri tek tek tespit ediyorlar. Özellikle hasar sebebiyle evlerini tahliye etmek durumunda kalan vatandaşlarımıza hemen avans niteliğinde 3'er bin lira. Tedbir mahiyetinde geçici olarak, evlerinde hasar yok ama tedbiren evlerini tahliye etmek durumunda olan hanelerimize de 1500'er lira nakdi destek sağlayacağız. Vakıflar bunun gerekli çalışmalarını yapıyor. Süreci takip ederek ihtiyaç olduğunda da vatandaşımıza gerekli destekleri yapacağız. Vatandaşlarımızın her ihtiyacı karşılanacak. Milletimizin karşı karşıya kaldığı sıkıntıyı gidereceğiz” diye konuştu. (İHA)

Editör: Haber Merkezi