15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 5. Yılı nedeniyle Çaycuma İlçe Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Meydanında etkinlikler gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli İrade Günü dolayısıyla Çaycuma ilçesinde bir dizi etkinlikler yapıldı. Akşam saatlerinde Nihat Kantarcı Caddesi sinema önünde toplanan kalabalık ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılım yüksek oldu. Kalabalık grup buradan Cumhuriyet Meydanında yapılan tören alına geçildi. Meydanda bulunan dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı olarak yayınlanan ulusa seslenişi izlendi. Ardından programa geçildi. Program ilk olarak bir dakikalık saygı duruşunun ardından akabinde İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi.

Etkinlikler kapsamında Çaycuma Müftülüğü’nde görevli imam hatip hocalarından Kurtuluş Akbaş ve Kadir Güney’in selâsı ile program başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ela Kiraz, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını burada bulunan protokole ve davetlilere söyledi. Yine Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu’ndan Rüveyda Çakmak, ’30 Kuş’ isimli şiirini okudu. Program 15 Temmuz belgeseli, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi öğrencisi Ayberk Şahin’in ‘Millete Bakın Hele!’ isimli şiirini okuması ile devam etti. Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Öznur Dilgin, ‘Dua’, Oktay-Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ceren Özdemir’in ‘Sakarya Türküsü’ isimli şiirlerin okunmasıyla program sürdü. Yatsı namazına yakın 15 dakikalık aranın verilmesinden sonra Çaycuma Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından Şehitlik ve Gazilik konusu ilahiler okundu.

Çaycuma İlçe Kaymakamı Muharrem Coşgun ise burada yaptığı konuşmasında Fetullahçı Terör Örgütünün hain darbe girişimi sonrasında hayatlarını kaybeden 250 vatandaşı andı ve yaralı olan 2100 kişiye ise dualarla andığını ifade etti.

İlçe Kaymakamı Coşgun, “15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütünün girişimiyle gerçekleşen darbe girişiminin sene-i devriyesinde burada olduğu gibi bu akşam da tüm şehirlerdeki tüm meydanları dolduran dün olduğu gibi bugünde tarafını devletinden, milletinden, demokrasiden ve büyük Türkiye’den yana çeken tüm vatandaşlarımızın en kalbi duygularımla selamlıyorum. 15 Temmuz 2016 tarihinde büyük Türk milletine, bağımsızlığımıza, büyük Türkiye idealimize mazlum milletlerin sesi ve hamisi olması, demokrasimize, Fetullahçı Terör Örgütü adına bir darbe girişimiyle işgal girişimi oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile yüce milletimizde ellerinde bayraklarıyla sokaklara çıkarak, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak, namluların, tankların, uçakların karşısına dikilerek bu hain darbe girişimini hakamete ulaştırmıştır. Ne mutlu ki bu hain darbe girişimini milletimizin girişimiyle boşa çıkardığı gibi kıyamete uzanacak kadar bir demokrasi destanı yazdı.

Bu destanı hakkıyla yaşatmak, sonraki kuşaklara aktarmak en büyük görevimizden birisidir. İşte bizler bu gece girişimin sene-i devriyesinde al yıldızlı bayraklarımızla ve her görüşün insanımızla birlik ve beraberlik ruhuyla meydanları doldurarak darbenin arkasındaki en hain odakları bir kez daha dersini vermiş oluyoruz. Yitirdiğimiz 250 şehidimize, 2100 sancak duayenimize dualarla, en güzel cümlelerle ifade ediyoruz. Şüphesiz ki milletimizin cesareti ve kendi iradesine sahip çıkma kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da yedi düvele meydan okuyan ruhun yüzyıl sonra aynı heyecanla, aynı kararlılıkla saatler içinde ortaya çıkartarak bu milletin feraseti ve vatanseverliğin dolu olduğubu bir kez daha göstermiştir.

Milletimize maddi ve manevi acılar ve kayıplar yaşatan 15 Temmuz’un yeniden yaşanmaması için hepimize büyük sorumluluklar dülmektedir. Bu sorumlulukların ağır olduğunu, öncelik gerektiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Yine hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bu coğrafyada var olabilmenin güçlü ve mürebbeh olabilmenin temel şartı birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. Yüce Allah birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. Bu duygu ve düşüncelerle bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimize, 15 Temmuz şehitlerimize ve aramızdan ayrılan gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize sağlık, sıhhat diliyor, bu meydanı doldurduğunuz için sizlere şükranlarımı sunuyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe; İlçe Kaymakamı Muharrem Coşgun, Belediye Başkan Vekili Kaya Gün, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, Askerlik Şubesi Başkanı Piyade Teğmen Hüseyin Alpergin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Coşkun Ulutaş, İlçe Gençlik Spor Müdürü Şendoğan Kaya, Halk Eğitim Müdürü Gökhan İncircioğlu, MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz,  Ak Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsan Geldi, Ensar Vakfı Şube Başkanı Adem İnam, Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Çelebi, İl Genel Meclis üyeleri Ahmet Ali Başören, Adnan Tıska ile çok sayıda kalabalık topluluk katıldı.

Düzenlenen etkinlik sonunda Çaycuma İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş’in yaptığı dua ile sona ererek tüm Türkiye’de olduğu gibi camilerden yapılan selâ ile program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi