Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’u makamında ziyaret etti.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol ve yönetimi, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’u makamında ziyaret ederek yeni eğitim öğretim yılında tüm eğitim camiasına başarılar diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’a görevinde başarılar dileyen Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol:

EROL: UZAKTAN EĞİTİM KONUSUNDA GÖRÜŞLERİMİZ VAR

“Zonguldak’a bir süre önce İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan ve görevine başlayan Sayın Ali Tosun beyi pandemi nedeniyle ziyaret edememiştik. Bugün kendisini ziyaret ediyoruz ve görevinde başarılar diliyoruz. Pandemi kapsamında uzaktan eğitimin devam ettiği bu süreçte Saadet Partisi olarak tüm eğitim camiasına başarılar diliyoruz. Uzaktan eğitim konusunda Saadet Partisi olarak bizimde görüşlerimiz var. Genel Başkanımızda bu konuda pandemi döneminde uzaktan eğitimin nasıl olması gerektiği konularında açıklama yaptı. Hükümete düşen görevler, devlete düşen görevler var. Çünkü internet hizmetine ulaşamayan, tableti, bilgisayarı olmayan birçok öğrencimiz var” diye konuştu.

TOSUN: FIRSAT EŞİTLİĞİ YARATACAK ŞEKİLDE ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Ziyaretten dolayı teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise şunları söyledi: “Bugün itibarıyla 6 bin 441 birinci sınıf, 4 bin 300 anasınıfı öğrencimiz kademeli olarak eğitim öğretime yüz yüze başladı. Öğrencilerimiz bu hafta içerisinde haftada 1 gün gelecek haftadan itibarende haftada 2 gün olacak şekilde yüz yüze eğitim yapacaklar. Yüz yüze eğitimden kalan eksiklikleri de uzaktan eğitimle devam edecek. Bu süreçte öğretmen arkadaşlarımız fedekarlıkları en üst seviyeye çıkaracak şekilde hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimle eğitim öğretime devam ediyorlar. Yüz yüze eğitim yarından itibaren tüm öğrencilerimize haftada 26 saatten başlayıp 35-40 saate kadar devam edebilecek bir noktaya geldi. İnternete erişemeyen veya bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için devlet-millet işbirliği içerisinde Zonguldak ilimizde eğitimde fırsat eşitliği yaratacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 125 tane EBA destek noktası hazır. Bunu 200’e çıkarmayı planlıyoruz. EBA destek noktasından internete giremeyen öğrencilerimizin etrafındaki okullardan canlı dersleri yapabilecek mekanlar hazırlıyoruz. İnşallah çok uzun sürmeden bu süreci en verimli şekilde atlatabileceğimizi düşünüyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi