Ağız ve diş sağlığının korunması aynı zamanda daha hoş bir gülümsemeye sahip olunması amacıyla uygulanan pek çok farklı diş hekimliği prosedürü vardır. Bu kapsamda çene eklemi tedavisi ve gülüş estetiği İstanbul başta olmak üzere tüm illerimizde ilgi görmektedir. Kadıköy diş hekimi araması yapan kişiler alanında uzman ve deneyimli diş hekimlerinden çene eklemi tedavisi ve gülüş estetiği başta olmak üzere tüm diş hekimliği prosedürleri konusunda kaliteli ve güvenilir hizmetlere ulaşmayı amaçlamaktadır.

Hollywood gülümsemesi olarak da adlandırılan gülüş estetiği son yılların popüler estetik diş hekimliği prosedürlerinden biridir. Ağız - diş bakımı ve sağlığı denilince pek çok kişi diş ağrısı, ağız kokusu ve diş kayıpları gibi durumlara odaklansa da diş ve diş etlerinin sağlığı ve görünümü tahmin edilenden çok daha ön plandadır. Diş çürükleri, diş renklenmeleri, diş kaybı, diş diziliminde çapraşıklıklar, diş eti hastalıkları ve benzer sorunlar bireylerin sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyen faktörlerin başında gelmektedir.

Diğer yandan sağlıklı dişlere sahip olan bireyler de gerek dişlerinin ve diş etlerinin orantısız olması gerek şekil bozukluğu görülmesi gibi sorunlar yaşayabilirler. Bu tür durumlarda gülüş estetiği prosedürü devreye girer. Her birey özelinde yapılan planlamalar ve uygulamalardan sonra çok daha güzel ve estetik gülüşlere sahip olma imkanı elde edilebilir.

Sayfa: https://www.nazannurarik.com/cene-eklemi-tedavisi/

Gülüş Estetiği Nedir?

Dişlerinin görünümü nedeniyle estetik kaygılar yaşayan kişiler için en işlevsel çözümlerin başında gülüş estetiği gelir. Çeşitli etkenler nedeniyle estetikten uzak bir görünüme sahip olan dişler ve diş etleri gülüş estetiği prosedürü kapsamında her birey özelinde yüz şekline, ihtiyaçlara ve beklentilere uygun olacak şekilde doğal ve estetik bir görünüme kavuşturulabilir. Gülüş estetiği pek çok farklı sorunun uyum içerisinde çözümlenmesi amacıyla uygulanan multidisipliner bir yaklaşımdır.

Gülüş estetiği günümüzde kadınlar ve erkekler tarafından en çok ilgi gören popüler bir estetik diş hekimliği prosedürüdür. Her birey özelinde farklı prosedürler uygulanması yoluyla doğal, estetik aynı zamanda bireyin yüzü ve çenesiyle uyumlu dişler ve mükemmel gülüşler kolayca elde edilebilir.

Gülüş estetiği prosedürü uygulandıktan sonra; hastaların yüksek ölçüde aşındırma özelliğine sahip diş macunlarını kullanmaması ve dişlerin sert bir şekilde fırçalanmaması önerilir. Aşındırıcı özelliği bulunmayan diş macunları kullanılması yoluyla dişler her gün 2 ya da 3 kez fırçalanmalıdır. Bunun yanı sıra düzenli olarak diş ipi kullanılması, sert nesneler ısırılıp çiğnenmemeli, ağız için alkolsüz gargaralarla çalkalanmalı ve yüksek şeker içeriğine sahip gıdalardan uzak durulmalıdır.

Sayfa: https://www.nazannurarik.com/gulus-estetigi/

Keneleri elle tutmayın, kesinlikle patlatmayın! Keneleri elle tutmayın, kesinlikle patlatmayın!

Gülüş Estetiği Neden Yapılır?

Dişlerinin nasıl göründüğü ile ilgili memnuniyetsizlikler yaşayan ve bu durumun düzeltilmesini isteyen kişiler sıklıkla gülüş estetiğine başvururlar. Gülüş estetiği uygulamaları kapsamında dişlerin şeklinde, renginde ve yüzey yapısında değişiklikler yapmaya yönelik tedaviler bulunur. Gülüş estetiği her birey özelinde planlandığı için standart bir prosedür değildir. Uygulama yapılan kişinin ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre uygulanacak olan gülüş estetiği prosedürleri farklılık gösterebilir.

Gülüş estetiği tedavisinin başarılı olabilmesi için, uygulanacak işlemler tedavisi hedeflenen hasta özelinde planlanır. Bunun nedeni her hastanın estetik beklentilerinin ve gereksinimlerinin birbirinden farklı olmasıdır. Gülüş estetiği prosedürleri kapsamında gerçekleştirilecek olan tedavilerin belirlenmesi sırasında; hastanın yaşı, cinsiyeti, yüz hatları, ihtiyaçları, beklentileri ve benzer etkenler mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

Gülüş estetiği uygulamaları sayesinde hem yüz ve çeneyle uyumlu hem doğal ve estetik bir görünüme sahip dişlere sahip olunabilir. Ayrıca gülüş estetiği ile dişlerin ve diş etlerinin daha sağlıklı ve güzel görünümlü olması mümkündür. Bu nedenle daha dikkat çekici ve güzel bir gülümsemeyi hedefleyenlerin tercih edeceği en etkili çözüm gülüş estetiğidir. Gülüş estetiği uygulaması kapsamında kadınlara ve erkeklere farklı prosedürler uygulanabilir. Kadınlarda dişlerin yüz ovaliyle uyumluluk göstermesi tercih edilirken, erkeklerde daha kare formlu, dikdörtgen dişler daha etkileyici bir görünüm sağlayabilir.

Gülüş Estetiği Zararlı mı?

Gülüş estetiği tedavisi kapsamında; ortodontik tedavi, zirkonyum diş kaplama, protez, diş beyazlatma, estetik diş dolgusu, porselen amina, dental implant ve daha pek çok farklı diş hekimliği prosedürü uygulanması mümkündür. Gülüş estetiği uygulanacak hasta için öncelikle gülüş hattı belirlenmelidir. Gerekli görüldüğü durumlarda hastanın diş uzunluklarına müdahale edilmesi söz konusu olabilir. Ayrık diş yani “Diastema” sorunu olan kişilerde ortodontik tedavi ya da bonding prosedürü gündeme gelebilir. Diş eti çekilmeleri ve çeşitli diş eti hastalıkları için periodontoloji tedavilerinden, kırık ya da çürük dişler için endodonti tedavilerinden faydalanılabilir.

Daha güzel bir gülümsemeye sahip olmak isteyen herkese uygulanabilecek olan gülüş estetiği; alanında uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından kişi özelinde planlandığı ve titizlikle uygulandığı sürece herhangi bir zararı yoktur.

Sayfa: https://www.nazannurarik.com/

Editör: Muhammet