Siyaset

Gülay, “Bu memleket doğalgazdan ibaret değil!”

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, bir yıl mutfak ve sıcak su kullanımındaki 25 metreküplük doğalgazın ücretsiz verilecek açıklamasına karşılık “Bu memleket sadece doğalgazdan ibaret değil” dedi.

Abone Ol

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, bir yıl mutfak ve sıcak su kullanımındaki 25 metreküplük doğalgazın ücretsiz verilecek açıklamasına karşılık “Bu memleket sadece doğalgazdan ibaret değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Konutlarımızda ilk bir ay tamamı ücretsiz, bir yıl mutfak ve sıcak su kullanımındaki 25 metreküplük doğal gazı ücretsiz veriyoruz" sözünü eleştiren İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, şunları söyledi:

İNSANLARIN CEBİNDE KÖMÜR ALACAK PARASI YOK!

“Sayın cumhurbaşkanımız geçtiğimiz hafta Filyos’ta doğalgaz ve doğalgazın ateşini müjdeledi. Zonguldak, İstanbul, Adapazarı, Ankara, Bolu, Düzce ve yakın illerin hepsini Filyos’ta bir iftar programında topladılar. O programda sadece partililer değil de vatandaşlarında olmasını canı gönülden isterdik. Sayın cumhurbaşkanımız orada halkımıza vermiş olduğu müjde ile 25 metreküp doğalgazın ücretsiz olacağı noktasında bir açıklama yaptı. Ben öncelikle şunu söylemek istiyorum; Sayın cumhurbaşkanımız keşke o açıklamasını doğalgaz kullanımının yüzde 25’ini ücretsiz vereceğiz değil de keşke insanlara şunu söyleyebilseydi. Doğalgaz kullananlara bu müjdeyi veriyorum ama Zonguldak’ın şehir merkezi ve çok yakın çevreleri hariç halen mahallelerimizde doğalgaz kullanmayan birçok evlerimiz ve mahallelerimiz var. Bu memleket sadece doğalgazdan ibaret değil. İnsanlarımızın cebinde kömür alacak parası yok. İnsanlarımızın elektrik faturası ödeyecek durumu yok. İnsanlarımızın cepleri boş! Sadece doğalgaza bu yardımı yaparken insanlarımızın elektrik ve kömür tüketimine de yardım yapacağını açıklasaydı.

HALEN DOĞALGAZIN OLMADIĞI BİRÇOK MAHALLEMİZ VAR!

Zonguldak halkı şunu çok iyi biliyor; Halen doğalgazın olmadığı birçok mahallemiz var. Öncelikle mahalle muhtarlarımıza danışarak bunu yapsaydılar buradan da sınıfta kalmazlardı diye düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız herhalde Zonguldak İl Başkanına, ilçe başkanlarına ya da belediye başkanlarına bu konuda bilgi vermesi için bir danışmanını görevlendirmemiştir. Burada eksiklik büyük! Verilecek müjdelerin başında belki bu gelir ama 25 metreküp doğalgaz kullanımı vaat ederek insanları kandırmaya çalışıyorsunuz. Hiç vermeseydiniz ve deseydiniz ki; “1 yıl boyunca doğalgaza zam yapmayacağız.” Zonguldak’ta, Filyos’ta doğalgaz çıkmış siz Zonguldak halkına 1 yıl bedava doğalgaz vermeyi taahhüt etseydiniz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN