Genel-İş Sendikası Zonguldak Şubesi ile Gelik Belediyesi arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri olumlu bir sonuçla tamamlandı. Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin ve Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu'nun imzaladığı toplu sözleşme anlaşmasıyla birlikte Gelik Belgesi'nde çalışan işçilere %73 oranında zam yapıldı.

Enis Dizdaroğlu, Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı, yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Taraflar arasında yapılan değerlendirme sonucunda, Sendikanın teklif taslağı ile belediyenin mali durumu göz önünde bulundurularak, insana ve emeğe saygı çerçevesinde en uygun toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında günlük ücretler 1.425,00 TL olarak belirlendi. Operatör, ustabaşı, postabaşı ve amir pozisyonunda olan işçilere ise ücret zammına ek olarak 2.500,00 TL sorumluluk zammı verilecek. Ayrıca işçilere yıllık net 3.000,00 TL yakacak yardımı yapılacak ve iş sağlığı ile güvenliği yönetmeliğine uygun koruyucu ekipmanlar sağlanacak. Sosyal yardımlarda da iyileştirmeler yapıldı."

Türkiye finallerinde Zonguldak'ı temsil edecek Türkiye finallerinde Zonguldak'ı temsil edecek

Dizdaroğlu, sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin'e teşekkür ederek, "Toplu sözleşmenin, sendikamız üyesi işçi arkadaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Muhabir: Ersen Berk Çelik