Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, esnafların ticaretlerini çevirebilmeleri için faizsiz yeni kredi ve desteklere ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Esnafın çektiği kredilerin geri ödemesinin en az yılsonuna kadar faizsiz ötelenmesini talep ettiklerini belirten Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ülke genelinde tam kapanmayı bekliyorduk çünkü tüm illerimizde pandemi yükseldi. Sağlık herşeyden önemli oduğundan esnafımız ve vatandaşlarımızın sağlığını çok önemsiyoruz. Ama şunu da özellikle bekliyoruz; Pandemi nedeniyle genelgelerle işyerleri kapatılan tüm esnaf arkadaşlarımızın ödemesi gereken kira, elektrik, doğalgaz gibi faturaları, Bağkur primleri var. Çalışanlarının maaşları ve SSK primleri var. Kısa Çalışma Ödeneği Haziran ayı sonuna kadar uzatıldı ama bu yeterli değil. Çünkü esnaf arkadaşlarımızın işyerleri daha önce kapalıydılar sonra açtılar bir buçuk ay içinde tekrar kapandılar şimdi de tam kapanmaya girdiler. Burada esnaf arkadaşlarımızın günü gelmiş çeki, senedi, kredi borcu ödemeleri var. Devlet veya özel bankalardan kredi çekmiş ödeme günü gelmiş esnaf arkadaşlarımız var biz bu kredi ödemelerinin faizsiz ötelenmesini talep ediyoruz. Bankalar kar amaçlı işletmeler olduğu için faizleri tamamen sıfırlayamayabilir ama devletimiz bankalara en azından “bunun yarısını siz yarısını devlet olarak biz üstlenmeliyiz” diyerek esnafı üzerindeki bu yükü birazda olsa hafifletmeleri lazım. Yılsonuna kadar kredilerin faizsiz ötelenmesini talep ediyoruz. Ayrıca esnaf arkadaşlarımızın ticaretlerini çevirebilmeleri için faizsiz kredi ve yeni desteklere ihtiyaçları var. Biz bu taleplerimizi Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonumuza iletiyoruz Konfederasyonumuzda ilgili bakanlıklarla bu konularda görüşmelerine devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ifade ettiğim bu konularla ilgili bir açıklama bekliyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi