Zonguldak Eski Valisi ve Zonguldak İyi Parti Eski İl Başkanı Yavuz Erkmen yazılı bir basın açıklaması yaparak hükümetin ekonomik programını eleştirdi.

Erkmen yazılı açıklamasında şu görüşlerini dile getirdi:

2022 de Hükümetçe 2023 yılsonu enflasyon tahmini %22,3 olarak açıklandı.

5 merkezde seçimler yenilenecek 5 merkezde seçimler yenilenecek

27.07.2023 de Merkez Bankası 2023 yılsonu enflasyon tahminini %58 olarak revize ettiklerini söyleyip, açıklama yaptı.

06.09.2023 de açıklanan Orta Vadeli program da aradan daha bir buçuk ay dolmadan 2023 için yılsonu enflasyon rakamının bu sefer %58 den, %65’e yükseltildiği açıklandı.

Sürekli söylenen rakamların revize edildiği, açıklanan rakamların “yine yakın zamanda revize edilebilir mi?” sorusunun insanların kafasında soru işareti olarak durduğu bir ortam da “bize inanın” diyorsunuz. İnsan bir yanılır, iki yanılır ama sürekli yanılır mı? Hala size ve yönettiğiniz ekonomiye güvenmeye devam eder mi?

Bu ortam da ekonomiyi düzelteceğinizi nasıl iddia edersiniz. Keşke bugüne kadar yaptığınız tahminler tutsaydı da ekonomi iyi, millet mutlu olsaydı şu an. Millet hayat pahalılığından dolayı artık bunalımda. Geçinemiyor açıklanan rakamları gerçekçi bulmuyor. Ekonominin düzeleceğine inanç kaybolmuş durumdadır. O açıdan doğru tespit, gerçekçi teşhis ve durumunun iyileştirileceği, güveneceği bir ortamı arıyor. Yani güven arıyor.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu