Devrek

Devrek’te Kurayla 150 Kişi Kamu Kurumlarında Çalışacak

Devrek’te İşgücü Uyum Programı kapsamında kurumlarda çalışacak 150 kişi noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

Abone Ol

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında kurumlarda çalışacak 150 kişi çekilen kura ile belirlendi.

Kura Atatürk Kültür Merkezi’nde Yapıldı

Kura çekilişi, Atatürk Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirildi. Devrek Noterliği nezaretinde yapılan çekilişte toplam 666 kişi başvuruda bulundu.

Kura sonucunda çalışmaya hak kazanan 150 kişinin tam sim listesi, Devrek Kaymakamlığı giriş kapısına asılarak duyuruldu.

İUP ile Kamu Kurumlarına İşçi

İşgücü Uyum Programı kapsamında seçilen adaylar, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev alacak. Program, hem istihdam imkânı yaratmayı hem de kamu hizmetlerinde ihtiyaç duyulan iş gücünü karşılamayı hedefliyor.

Katılımcılar noter huzurunda gerçekleştirilen kura ile adil bir şekilde belirlendi ve hak kazananlar iş başı yapmaya hazır hale geldi.