Çaycuma ilçesi Yeni Mahalle DOKAP siteleri Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği “ Bir Tuğlada Sen Koy’ sloganı adı altında cami için ilk kepçe vuruldu.

Yeni Mahalle Dokap Sitesinde cami yapımı inşaatının temel kazı işlemlerinin başladığını söyleyen  Dernek Başkanı Naim Eren, 3 bin 400 metre kare alana kurulacak olan caminin sosyal tesisi ile de göz dolduran bir mimari yapıya sahip olduğunu ifade etti.

Başkan Eren, ilçenin en büyük mahallesi olan ve nadir bölgesinde bulunan sitelerin uzun yıllardır bir camiye ve sosyal tesise ihtiyacı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi.; “yıllardır yer arama peşindeydik. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı beyin sayesinde hazineden 3 bin 400 metre kare bir alana sahip olduk. Bu sevinçle derneğimizi kurduk. Gerekli olan prosedürleri yerine getirerek kazma vurma aşamasına gelmiş bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Bu caminin gerekçelerini sıralayan Başkan Naim Eren konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “halkımızın deyimiyle adım başı cami söylemleri oluşuyor. Gerekli olan camiler ve gerekli olan tesisler yapılmalıdır. Bizim bölgemizde bu cami gerçekten ihtiyaçtır. Bulunduğumuz bölgenin nüfusu 4 bin civarında. Bu mahalleye en yakın caminin mesafesi 1 kilo metre. Yaşlılarımız gidemiyor, gitse bile caminin yetersiz olması sebebiyle yer bulamama sorunu yaşanıyor. Bu sebepten dolayı bölgemizin acilen cami ve sosyal tesise ihtiyaç olduğuna karar verdik. Bunun yanında kuran kursuna, çocuklarımız için 4 artı yaş kuran kurslarına ihtiyacımız var. Bölge halkının zaman zaman yaptığı dini programlarda çok amaçlı salonumuz ile karşılayacakladır inşallah. Böylelikle inşallah caminin ve sosyal tesisin oluştuğu, 3 bin 400 metre kare alana kurulan bu caminin bölge halkının ihtiyacına karşılık vereceğine inanıyorum. “

Son olarak cami inşaatının kısa sürede bitirilmesi için yardımseverlerin desteğine ihtiyaçları olduklarını vurgulayan Eren, bu bölgemizin ihtiyacı olan bu camimizin ve sosyal mekânımızın biran evvel hizmete geçebilmesi ve ibadete açılabilmesi için Çaycuma halkından, gurbetçi kardeşlerimizden desteklerini bekliyorum. “dedi.

Camiye katkı vermek isteyenler, Ziraat Bankası’nın TR 0001 0003 6988 5618 7150 01 No’lu hesabına yada bizzat cami derneğine bağışta bulunabilirler. İletişim numarası ise 0 532 491 2198-0535704 6974. (Gönül Dombaycı)

Editör: Haber Merkezi