Zonguldak’ta AK Parti ‘Gönlümüz Bir Şehrimiz Bir’ iftar programında bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştirdi. Başkan Çağlayan, Trabzonlunun MHP’lisi AKP’lisi makbul değil mi yani bu söylemlerle burada yaşayan Rizelileri, Giresunluları, Çankırılı ve Zonguldaklı kardeşlerimizi yok saydınız onlarda sizi sandıkta yok sayacaktır dedi.

Alaborinada düzenlenen iftar Programına; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, önceki dönem milletvekili ve kurucu il Başkanı Polat Türkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Celil Uzun ve il yönetimi, Hamdi Uçar ve il yönetimi, Zeki Tosun ve il yönetimi ve birçok partili katıldı.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Özgür Özeli eleştirdi. Çağlayan, Özel’in Zonguldak mitinginde Genel Başkanın Kuzeyli ve Güneyli gibi kelimeler kullanarak toplumu kutuplaştırdığını ve ayrıştırdığını ayrıca  Trabzonlunun CHP’lisi makbul sözlerinde değinerek Özel’i eleştirdi. Çağlayan konuşmasında; “CHP Genel Başkanı geldi burada açıklamalar yaptı kulaklarımıza inanamadık. Bir genel başkan bunları söyleyebilir mi, Dedi ki Trabzonlu'nun CHP'li için makbulüdür. Kuzeyli, Güneyli toplumu ayrıştırıcı bir takım ifadeler kullandı. Biz diyoruz ki bizi yok saymayın. Bizi ayrıştırmayın. Bizi bölmeyin. Biz Zonguldak olarak kim nereden gelmişse, kim nereden bu memlekete katkı sağlamışsa Hepimiz kardeşiz. Bizi bölmenize fırsat vermeyeceğiz. Bu ifadelerle Trabzonlu'dan başladığı için ben de oradan başlayayım. Trabzonlunun CHP'lisi makbul de Trabzonlunun MHP'lisi makbul değil mi? Trabzonlunun, AK Partilisi makbul değil mi ve AK Partilisi, DEVA Partilisi, o partili işi, bu partilisi makbul değil mi? Bizi lütfen ama lütfen ayrıştırmayın. Bir yere dikkat çekerken ki biz üstünlüğün takvada olduğuna inanan insanlarız. Hiçbir kimse nereli olduğuna bakmaksızın kimin nereli olduğu ona bir üstünlük sağlamaz. Siz Zonguldak'ta yaşayan Trabzon CHP'li olmayan Trabzonluları yok saydınız. Siz Zonguldak'ta bir arada kardeşçe yaşadığımız Rizelileri yok saydınız. Giresunluları yok saydınız Çerkeşlileri yok saydınız, Çankırılıları yok saydınız. Karabüklüleri, Yenicelileri yok saydınız, Kastamonuluları yok saydınız ve hepimizi, bütün Zonguldaklıları sizler yok saydınız, bu Zonguldaklılar da sizleri inanıyoruz ki sandıkta yok sayacaklar” şeklinde konuştu.

Alan “Bizlere milleti kutuplaştırıyor diyenlerim nasıl kutuplaştırdığını gördük”

Programda ardından söz alana Zonguldak Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan, programa katılanlara seslendi. Bizlere milleti kutuplaştırıyor diyenlerin ülkeyi nasıl kutuplaştırdığını Zonguldak mitinginde yaşadıklarını ifade ederek “Burada benim hiçbirinize bir şey anlatma durumunda değilim. Sizden konuya sonuna kadar en az benim kadar vakıfsınız. Burada Zonguldak Belediyesi'ni 2019’da aldık. Sonra neler yaptığımızı hep beraber beş yılda canlı şahit olduk. Zonguldak kabuk değiştiriyor. Cumhuriyetimizin ilk vilayeti. Emeğin başkenti kabuk değiştiriyor. Hak ettiği hizmetlere hızlıca koşmaya başladı. Mazeret üretmeden. İki yıl pandemiyle geçti. Bir yıl asrın felaketi ki Rabbim bir daha göstermesin. Başta cumhurbaşkanımızın bakanlarımızın, vekillerimizin, teşkilatlarımızın katkısıyla desteğiyle gerçekten yapılamaz, edilemez, aşılamaz, yıkılamaz denen engelleri bir bir açtık, yaptık, yıktık. Zonguldak'ımıza, insanımıza hizmet ettik. Az önce İl Başkanım anlattı birileri bizleri ötekileştirmeye çalışıyor, ayrıştırmaya çalışıyor. Ve ne yazık ki o zihniyet bizim partimize kurulduğu günden beri diyor. Siz kutuplaştırıyorsunuz diye. Gördük. Nasıl kutuplaştırdığını. Ama bizim Zonguldak'ta yola çıkarken sloganımız neydi? Hep birlikte yeni Zonguldak Hep birlikte yeni Zonguldak'ta ben sizlerin de desteğine ihtiyacım olduğunu hepinizin katkısına ihtiyacım olduğunu gönülden sizlere söylüyorum. Ben bir tek şunun sözünü verebilirim. Hem cumhurbaşkanımız adına hem davamız adına hem de sizler adına en çok gene ben çalışacağım şüphe yok. Ama sizlerin de bu davaya, bu seçimde bizlere itici güç olmanızı ki Allah razı olsun. Çoğunuz zaten görüyoruz. Ama başkanımın dediği gibi bir telefon mesafede olup belki bizim gözümüzden kaçmıştır. Belki bana kızmıştır. Belki il başkanımıza kızmıştır Belki vekilimize kızmıştır, belki kadın kollarına, gençlik kollarına darılmıştır. Ama sizin bir telefonunuza tekrar bu dava için moda telefonu sanıp arayacaktır. Sizlerden ricam o elli dokuz aydan beri görevi layıkıyla yaptığımıza inanıyorum. Ne partimize, ne güvenenlere, ne cumhurbaşkanmıza ne sizlere laf getirecek bir eylemin söylemi içinde olmadık olmayacağız. Hep birlikte yeni Zonguldak demeye devam edeceğiz. Ben kendimi sizlere emanet ediyorum. Sizleri de Allah'a emanet olun. İyi ki varsınız kalın sağlıcakla” şeklinde konuştu.

Filyos Limanı’na saldırı alarmı! Filyos Limanı’na saldırı alarmı!

6F3A9208 6Fcf 48E3 B426 10970Ff696Cb

97962D73 2F4D 494E 8Ecd 30A1610A9E8C

5F6Bb35B Fd95 4D5F 9A7D 64Aff3E3269F

7E6784D1 1Cf5 4C28 925C D386F57C4E5A

Muhabir: Sertaç Özdemir