Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, altının her zaman gelmiş geçmiş en iyi yatırım aracı olduğunu belirtti.

Altın her zaman olduğu gibi yine liderliğini koruyacak diyen Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, açıklamasına şöyle devam etti:

“Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Pandemiden sonra turizm gelirlerinin olmaması ve gurbetçilerin gelmemesinden dolayı bu sene döviz girdileri olmadı. Bu da ciddi anlamda sıkıntı oluşturdu. İnşallah yaza doğru bir rahatlama olacaktır diye tahmin ediyorum. Çünkü pandeminin baharda biteceği söyleniyor. Pandemi süreci bitince gurbetçiler ülkemize gelecektir ki gurbetçilerimizin ülkemize çok fazla döviz girdisi var. Şahsi kanaatime göre dövizin daha çok yukarı doğru gideceğini düşünüyorum. Altınında Amerika Merkez Bankasının da (FED) dolar basarak altın fiyatını yukarı çıkaracaktır. Çünkü ne kadar çok para basılırsa emtialar özelliklede altın ve gümüş ön plana çıkar. Altın her zaman olduğu gibi yine liderliğini koruyacak ve 1 ONS altının 2 bin 500 dolar civarına çıkacağını düşünüyorum. Şuanda ise 1 ONS altın bin 900 dolar civarlarında. Altın her zaman gelmiş geçmiş en iyi yatırım aracıdır. Altın orta ve uzun vadede en iyi kazandıran yatırımdır. Bu ekonomik sıkıntıların olduğu dönemlerde ne banka faizi, döviz, gayrimenkul ne de fon altın üzerine hiç rakip tanımam. Bir senede yüzde 80 artan, güvenilen, her yerde iş gören, anında satılabilen ve talep gören bir emtianın çok daha uzun süre liderlik yapacağına inancım tam.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi