Millet İttifakının Zonguldak İl Başkanları bir süre önce İyi Parti Zonguldak İl Başkanı seçilen Erdal Gülay’ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Ziyarete; CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, Demokrat Parti Merkez ilçe Başkanı Menderes Uzun katılırken DEVA Partisi Fatih Keleş ve Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Kutayer genel merkezlerindeki toplantıları nedeniyle katılamadılar.

GÜLAY, “BU MESELE ÜLKE MESELESİ SİYASİ MESELE DEĞİL”

Ziyarette ilk konuşmayı yapan İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay: “Millet ittifakının bölgemizdeki il başkanları ile bugün bir arada olmaktan ve kendilerini ağırlamaktan İyi Parti ailesi olarak memnuniyet duyuyorum. Hepsine teşekkür ediyorum. Bugün aramızda olamayan 2 il başkanımız ise genel merkezlerindeki programlarından dolayı bizlerle birlikte olamamıştır ama gönülleri buradadır. 6 siyasi partinin genel başkanlarının bir arada olduğu yerde çatlak olmadığı gibi bizlerde Zonguldak’ta 6 siyasi partinin il, ilçe başkanları ve teşkilatları olarak aramızda en ufak bir sürtüşme dahi olmadan Millet İttifakını sürdüreceğiz. Genel Başkanlarımızın da emrinde olup onların birer neferi olarak Zonguldak’ta çalışmalarımızı birlikte istişare ederek yürüteceğiz. Bu anlamda hepimizin hem fikir olduğunu düşünüyorum. 2 Mart tarihinde 6’lı mutabakatın, 6 siyasi parti genel başkanının vereceği isim her kim olursa olsun kesinlikle bizim başımızın tacıdır. Biz gösterilecek adayı sonuna kadar taşımaya ant içmişiz. Çünkü bu mesele ülke meselesi siyasi mesele değil. Ülke için 6 siyasi parti genel başkanı bir araya gelmiş ise burdan çıkacak olan bizim başımızın tacıdır” dedi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat ile Demokrat Parti Merkez ilçe Başkanı Menderes Uzun, İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay’a yeni görevinde başarılar dileyerek hayırlı olsun temennisinde bulundular.

EROL, “MİLLET İTTİFAKI SEÇİMLERE HAZIR”

 Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol ise şunları söyledi: “Millet İttifakının unsurlarından biri olan İyi Partimiz yakın zamanda il kongresi yaptı ve il başkanlığı görev değişikliği oldu. Erdal Başkanımız İyi Partililer tarafından bu göreve layık görüldü. Öncelikle kendisini ve yönetimini tebrik ediyoruz. 6 partinin bir araya gelmesi çok kıymetli bir duruştur. 6 farklı programa sahip 6 partinin bir araya gelip memleketin derinleşmiş ve kronikleşmiş sorunlarına çözüm bulmak üzere bir araya gelmesi bu ülke için çok kıymetli. Bir ilde 6 il başkanı, 48 ilçe başkanı hep beraber topyekûn bir ilin sorunlarını çözmek için bir araya geliyorlar. Biz buraya hayırlı olsun ziyaretine geldik ama 2 Mart Perşembe günüde genel başkanlarımız aday belirleme toplantısı yapacaklar. Burada da büyük ihtimalle adayın belirlenmesi bekleniyor. Vatandaşlarımız, seçmenlerimiz aynı zamanda Millet İttifakının mensupları da bu konuda çok heyecanlılar. Aday belirlendikten sonra daha güzel bir şekilde çalışmalarımızı ortaya koymak üzere bir pozisyon almış olacağız. Seçim içinde 18 Haziran 2023 son tarih. 18 Haziran 2023 tarihi bir gün geçtiği zaman kıymetli cumhurbaşkanımız bir tane kağıda imza atamaz. Herhangi bir talimat veremez. Bu ülkenin son seçim tarihi 18 Haziran 2023’tür. Biz Millet İttifakının unsurları olarak ve partiler olarak seçimlere hazırız. Bu seçimde bizim göstereceğimiz adayda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin