Spor

Zonguldak'ı 1. Ligde temsil edecek Zonguldak Spor şehre artı değer katacak

Zonguldak Spor Basket 67, artan maliyetler nedeniyle destek arıyor

Abone Ol

Kurulduğu ilk yıl katıldığı Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde şampiyon olarak 1. Lige yükselen Zonguldak Spor Basket 67, 2023-2024 sezonu için çalışmalara başladı. 1. Lig ayarında takım kurup ilk defa mücadele edeceği ligde kalıcı olmak isteyen Kırmızı-Lacivertliler, Zonguldak’ta faaliyet gösteren holding, şirket, firma ile iş yapan işadamlarından sponsorluk desteği bekliyor.

Fenerbahçe başta olmak üzere birçok güçlü takıma karşı mücadele edecek olan Zonguldak Spor Basketbol 67 kadrosunu bu doğrultuda kuracak. Bölgesel lige göre transfer maliyeti bir hayli yüksek olan 1. Ligde başarılı olabilmek için şampiyon kadrosuna takviyeler yapacak olan yönetim, daralan zaman nedeniyle destek çağrısında bulundu.

Kulüp Başkanı Kanat Tan, yönetim olarak kendi imkanları ölçüsünde ellerinden geleni yapacaklarını fakat bunun yeterli olmasının mümkün olmadığını belirtti.

1.   Ligde maliyetlerin Bölgesel lige göre iki-üç kat daha arttığına dikkat çeken Tan, şehirde faaliyet gösteren holding, şirket ve firma sahiplerinden sponsorluk desteği beklediklerini kaydetti.

Zonguldak’ı 1. Lig’de temsil edecek Zonguldak Spor Basket 67’nin bu yönüyle şehre büyük artılar sağlayacağını vurgulayan Kırmızı-Lacivertli Başkan, “Yeni sezon için artık zaman daralıyor. Geçen sezon ki başarımızı 1. Lig’de sürdürmek istiyoruz. Üst düzey bir ligde mücadele edeceğiz. Maliyetler Bölgesel lige göre çok artmış durumda. Biz yönetim olarak elimizi taşın altına koyacağız. Kendi imkanlarımız ölçüsünde yapacağımızı yapacağız. Ama yeterli olmayacak. Şehrin desteğini bekliyoruz. Holding, şirket ve firmalar sahiplerinden sponsorluklar bekliyoruz. İşadamlarının bu çağrımıza karşılık vereceğini umuyorum. Sporun hangi branşı olursa olsun, kulüp idare etmek artık sponsor olmadan olmuyor. Ortada şampiyon bir takım var. Bir şampiyonluk daha neden yaşamayalım. Ama öncesinde bu ligde kalıcı olmamız lazım. Şehrimizi 1. Ligde temsil edecek takımımız için memlekemizden destek bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ