Zonguldak’ta nasıl ki müzik denince akla gelen önemli isimler varsa, ya da eğitim denince yine akla geçmişin unutulmaz isimleri takılırsa, spor denince de bu kentin insanları Hamdi Günvar ile Daryal Yönder’i dillerinden düşürmezler.

Nasıl düşürsünler ki, Kömürspor’dan Zonguldakspor’a kadar uzanan bir yelpazede bizler Daryal Yönder’in ismini ve unutulmaz futbolculuğunu hep hatırlarız. Daryal Yönder uzun yıllar genç sporcuların ve futbolseverlerin bir ağabeyi olarak kentin tarihindeki yerini almıştır.

Daryal Yönder, Futbola 24 yaşında başlayan kaptan 1966-73 sezonları arasında 187 resmi müsabakada 36 gol kaydeder. Doğma büyüme Zonguldaklı olan başarılı futbolcu 12 yaşında başladığı Tenis sporunda 1955’den 1960’a kadar gençler ve büyükler şampiyonluğunu kimseye bırakmaz. 1960’dan sonra basketbola başlayan komple sporcu Daryal genç milli takıma kadar yükselir.

İncivez karıştı: Polisler müdahale etti! İncivez karıştı: Polisler müdahale etti!

Sporun bir başka kolu olan Tenis sporunda da Hamdi Günvar ismi Fener semtindeki Tenis kortlarının bir simgesi olmuştur.

Zonguldak’ın “tenis oynuyorum” diyen birçok ismi bu sporu Hamdi Günvar’dan öğrenmiştir. Tenis kortunda düzenlenen tenis müsabakalarında da Hamdi Günvar’ın da imzası vardır.

(Hamdi Günvar)

Editör: Murat Barutçu