Ticaret Bakanlığı ekipleri; Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana dahil olmak üzere 10 ildeki marketlerde ramazan öncesi temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimi yaptı. Denetimlerde ürünlerin fiyat etiketi, fahiş fiyat artışı ve ürün bilgileri incelendi. Son 2-3 ay içerisindeki fiyat hareketleri ve bugünkü fiyat hareketlerini karşılaştıran ekipler, bir anormallik gördüğünde Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na gönderiyor.

Düzenli olarak market denetimlerini sürdüren Bakanlık, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla bu denetimlerini sıklaştırdı. Bu kapsamda Bakanlık ekiplerince Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Konya, İzmir, Kocaeli ve Kayseri'deki marketlerde eş zamanlı fahiş fiyat ve etiket denetimi yapıldı. Ekipler, özellikle temel gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketleri inceledi.

Başkan’dan cevap bekliyorlar Başkan’dan cevap bekliyorlar

Ancak Zonguldak’ta böyle ir denetim başladığından ya da başlatılacağından en ufak bir işaret yok. Zonguldak’ta devlet yetkilileri ve resmi daireler oturdukları makam koltuklarından kalkmak için talimat bekliyorlar. Bu arada iktidar partili esnafın da denetimleri engellediği öne sürülüyor.

Hal böyle olunca da vatandaş kazık yemeğe ve soyulma olayı devam ediyor.  (Haber: Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2024-02-28-at-11.59.38

Editör: Murat Barutçu