Öğrencilerden anlamlı etkinlik Öğrencilerden anlamlı etkinlik

Memur Sen, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde azalan kan stoklarına destek vermek amacıyla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde kan bağışı kampanyası düzenledi. "İyilik Kanımızda Var" sloganıyla düzenlenen bu kampanyaya katılım oldukça yoğun oldu.

Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, 6 Şubat depreminin yıldönümünde Memur Sen olarak azalan kan stoklarını arttırmak ve devlet millet kaynaşmasını sağlamak amacıyla iyilik kanımızda var sloganıyla Zonguldak‘ta kan bağışı kampanyası başlattıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi bugün 6 Şubat tarihinde yaşadığımız depremin yıl dönümü. Öncelikle Kahramanmaraş merkezli olarak 11 ilimizi kapsayan depremin bir daha tekrarlanmamasını Cenabı Allah'tan niyaz ederek başlıyorum. Deprem sonrasında vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah ülkemizi böyle bir faciayla bir daha terk etmesin diyorum. Böylesine müstesna bir günde Zonguldak Memur-Sen olarak da neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde yapabileceğimiz en önemli işlerden bir tanesinin kan bağışı olacağını düşündük ve bu kapsamda Zonguldak Memur-Sen olarak 6 Şubat tarihinde bizler de kan bağışı gerçekleştirmek ve kan vermek için burada toplanmış bulunuyoruz. Değerli arkadaşlar, özellikle bir iki noktayı belirtmem gerekiyor. Bir tanesi Türkiye'nin tam ihtiyacına bakıldığında gerçekten milli güvenlik sorunu haline gelmiş bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Günlük Türkiye'de baktığınızda tüketilen kan miktarının karşılanmadığını görüyoruz. Olması gereken stoklarımız çok fazla iken şu an 23.400 civarında kan stokumuz bulunuyor. Zonguldak geneline baktığımızda günlük tüketilen kan miktarının 110 ünite olması gerekirken toplanan kanın elli altmış ünite olduğunu görüyoruz. Bu şunu gösteriyor: Kan stoku olmadığı için bazı ameliyatların yapılamadığını defalarca söyledik. Bizim için öncelik ülkemizin ve milletimizin refahıdır. Ve bunları çok önemsediğimizi defalarca söyledik. Burada bir kez daha vurguluyoruz. Memur-Sen, milletin değerlerinin sendikasıysa, millet adına olması gereken bir yerde olacaktır. Ve millet adına gerekiyorsa bugün kanını, yarın vermesi gerekiyorsa o konuda da hiç tereddüt etmeden vereceğini belirtiyoruz.

Özellikle bir kez daha belirtiyoruz. Zonguldak'ta günlük kan ihtiyacı 110 ünitedir. Yanlış söylemiyorum ama toplayabildiğimiz kan bağışı 50-60 civarındadır. Dolayısıyla bazı ameliyatların bile yapılamadığı bir dönemden ve ben sadece buradaki arkadaşlarımızı değil, Zonguldak'taki bütün hemşehrilerimizi kan bağışına davet ediyoruz. Bugünkü katılımlarından dolayı da arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum."

"KAN STOKLARI GERÇEKTEN ÇOK AZ VE ACİL KANA İHTİYAÇ VAR."

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun da, kan bağış kampanyasına katılım çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Tabii ki bugün anlamlı bir gün. Maalesef asrın felaketini yaşadığımız bir gün. Türkiye olarak ama Allah'a şükür yaralarımızı sarıyoruz. Bu yaralardan en önemlisi kan ihtiyacımız. Kan ihtiyacı hem depremden dolayı o zaman çok hissedildi eksikliği. Hem de şu anki durumda da kan stoklarımızda hakikaten iyi değil. Biz de iki hafta önce hastane bünyesinde bir kampanya düzenledik. Memur-Sen'in düzenlediği bu kan bağışı kampanyası çok anlamlıdır. Çünkü üretilmeyen dünyadaki tek madde kan hayat kurtarır. İyilik sadece diğer şeylerle olmaz. Kan vererek çok ciddi bir şekilde insana iyilik yapmış oluruz. Tüm duyarlı vatandaşları kan vermeye davet ediyorum. Bugün bu standımız akşama kadar açık olacak. Kızılay'ımız her zaman olduğu gibi burada. Üretilmeyen bir hayat kurtaran bir madde, önemi çok hayati öneme haizdir. Herkese duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Kan veren arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum."

Gün boyu devam eden kan bağış kampanyasında çok sayıda kan bağışı gerçekleştirildi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

baae485f-b6ae-4923-86dd-5ba0cb1a20d3

3b72b205-b3db-47c5-97ce-ac6b14ba840c

6497f84e-5472-4956-addc-9dd626bfacf1

ea2796af-80d4-4313-ac47-f042e38674a0

Editör: Fadime Yılmaz Elma