Zonguldak’ta bir süre önce kurulan Adil Düzen Derneğinin yönetimi gazetecilerle bir araya geldi.

10 kurucu üye ile 29 Mayıs 2023 tarihinde Adil Düzen, Ekonomik, Sosyal, Siyasal Araştırmalar Merkezi derneğini kurduklarını belirten derneğin başkanı Sadık Kar, gazetecilere yaptığı açıklamada dernek hakkında şu bilgileri verdi:

DERNEĞİMİZ BÜTÜN İNSANLIK ALEMİNE HAYIRLAR GETİRSİN

“29 Mayıs 2023 tarihi itibariyle, 10 kurucu üye kardeşimizle birlikte Adil düzen, ekonomik, sosyal, siyasal araştırmalar merkezini kurduk. Derneğimizin Amacı, Tüzüğümüzün 3. Maddesinde belirtildiği üzere; Adil Düzen hakkında ekonomik, sosyal ve siyasal araştırmalar yapmak suretiyle, ilmî gerçekleri toplumun hizmetine sunmak, sorunlara çözüm üretmek, proje ve stratejiler geliştirmek ve ülkemizin maddi ve manevi kalkınmasına katkı sağlamaktır. Derneğimiz şehrimize, ülkemize ve bütün insanlık âlemine hayırlar getirsin inşallah. İnsan, doğası gereği sorun ve problemlerin üstesinden gelmek üzere, topluluk halinde yaşar. Bu beraberlikten toplumlar ve devletler oluşur. İnsanoğlu, tarih boyunca çeşitli topluluklar oluşturarak kurdukları müesseseler yardımıyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmışlardır. Topluluklar, karşılaştıkları sorunları çözme adına, -zaman zaman- sosyal yapının, siyasi idarenin tek taraflı kontrolü neticesinde sosyal dengeyi bozan ve sistemi baskıcı bir yapıya büründüren Sosyalizme mecbur bırakılmıştır. Zaman zaman da sosyal yapıyı iktisadi tekellerin kontrolüne veren, herşeyi kâr ve para odaklı değerlendiren Kapitalizm dayatmasına maruz kalmıştır. Tam bu noktada Merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın Adil Düzen olarak formüle ettiği ve günümüzde insanlığın tekrar istifadesine sunduğu bir dünya görüşü karşımıza çıkmaktır.

GAYRET BİZDEN MUVAFFAKİYET ALLAH’TANDIR

Beethoven’den davul zurnaya… Beethoven’den davul zurnaya…

Adil Düzene göre, insanın bedeniyle kişiliği arasındaki münasebetleri düzenleyen dört yeteneği, temel ihtiyaçlarını belirler. Bu ihtiyaçlar, toplumda dört temel kurum aracılığıyla karşılanır. Bunlar; Düşünme yeteneğinden kaynaklanan ilmî ihtiyaçlar ve bunun neticesinde kurulan üniversiteler. Hissetme yeteneğinden kaynaklanan ahlakî ve dinî ihtiyaçlar ve bunun neticesinde kurulan dinî müesseseler. Ünsiyet yeteneğinden kaynaklanan siyasî ihtiyaçlar ve bunun neticesinde kurulan siyasî müesseseler. İrade yeteneğinden kaynaklanan İktisadî ihtiyaçlar ve bunun neticesinde kurulan müesseseler. Bu kurumlar faydalı mal ve hizmetlerin üretimini artırdıkları ölçüde sosyal gelişmeye süreklilik kazandırırlar. İşte bizler bu kurumlar vasıtasıyla, ihtiyaçların karşılandığı bir toplum kurabilmek için, bilimsel araştırmalar yapmak, konferans ve paneller düzenlemek ve bunu kamuoyu ve yetkili mercilerle paylaşmayı hedeflemekteyiz. Gayret bizden muvaffakiyet Allah’tandır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

IMG_0372

Editör: Seçkin