Almanya'da Türk toplumunun, Müslüman toplumunun ve azınlıkların sesini duyurmak için yola çıkan DAVA (Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak) adındaki yeni parti, kısa sürede ülkenin gündemine oturdu.

Mynet’in haberine göre; DAVA, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile bağlantılı olduğu iddialarıyla gündeme gelmişti. Fakat parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Zingal, bu iddiaları "Erdoğan hükümeti veya başka hükümetlerle bağlantımız yok. Onlara ihtiyacımız da yok" diyerek yalanladı.

Ancak Zingal'ın Alman Bild gazetesine verdiği demeç, bambaşka bir iddiayı gündeme getirdi. Zingal, Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in DAVA'dan siyaset sahnesine atılabileceğini söyledi.

Ankaraspor – Nazillispor maçıyla ilgili açıklama: “İncelemeye alınması gerekiyor” Ankaraspor – Nazillispor maçıyla ilgili açıklama: “İncelemeye alınması gerekiyor”

Haziranda yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine hazırlanan DAVA, Mesut Özil'i partinin reklam yüzü olarak kullanmayı planlıyor. Zingal, Özil'in bu projeye destek verebileceğini umut ettiklerini belirterek "Harika biri olduğunu düşünüyoruz. Alman milli takımı için çok faydalı oldu. Harika bir futbolcu ve harika bir toplumsal figür" dedi.

640xauto-1

Zingal, Özil'in DAVA'nın reklam yüzü olmasıyla partinin mesajının daha geniş kitlelere ulaşacağını savundu: "Özil ile DAVA'nın programı net bir şekilde görülebilir: Alman toplumunda tanınıyorsunuz, milli takımın oyun kurucususunuz, tamamen entegre olduğunuz değerlendiriliyor. Birdenbire dışlanıyorsunuz."

Mesut Özil'in menajeri ise Özil'in DAVA ile olası bir ilişkisi hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

Bu gelişme, Almanya'da ve Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Özil'in siyasete atılma kararı, hem futbol dünyasında hem de siyasette merakla bekleniyor. (Haber Merkezi)

45467514_2341624042582821_4559357481217687552_n

Editör: Murat Barutçu