Zonguldak Haber - Kendisini ilk olarak TED Zonguldak Kolejine başladığım gün açılış töreninde görmüştüm. 1965-66 eğitim öğretim yılıydı. Belediye başkanıydı.

Yakışıklı, güzel giyinen, papyon kravat tercih eden biriydi. Daha önce de Zonguldak Emniyet Müdürüydü.

Kendisini dönemin ünlü film yıldızı Ayhan Işık’a benzetirlerdi.

Emniyet Müdürlüğü döneminde kent içinde gezen serseri takımını toplayıp il dışına çıkarmasıyla ünlenmişti. Onun döneminde kimse ayakkabısını topuklarına basılıp ezilmiş bir şekilde giyemezdi. Kent içinde adaba aykırı hareket edenlerin baş düşmanıydı. Kibar bir insandı, asilzadeler gibiydi.

Daha sonra Zonguldak milletvekili seçilerek meclise girdi ve burada yemin ederken de yemin metnine Türk milliyetçiliğine değer verdiğini kanıtlayan bir cümle ekleyerek okuduğu için yeminini meclis başkanı tekrarlattırmıştı.

Zonguldak’ta o yılları hatırlayanlar bu kente kendisi gibi bir emniyet müdürünün daha atanmamış olduğu konusunda hemfikirdirler.

(Sermet Aksu)

Zonguldak Nostalji sayfasında da Gültekin Kızılışık için şöyle cümlelere yer verilir:

(Ahmet Gültekin Kızılışık)

Doğum:1930, İzmir - Ölüm: 1 Ocak 2003)

Eski Zonguldak Emniyet Müdürü, Zonguldak Belediye Başkanı ve Milletvekili...

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Yüksek Polis Enstitüsü Yüksek İhtisas Kursu, ABD’de İhtisas, Hukuk Fakültesi Doktora Semineri almıştır. Isparta, Siirt, Kayseri, Zonguldak Emniyet Müdürlükleri, Kayseri Polis Okulu, Ankara Polis Koleji ve Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Ankara Trafik Müdürlüğü, Zonguldak Belediye Başkanlığı (1965-1968), Yüksek Polis Enstitüsü Trafik Hukuku Öğretim Üyeliği, Serbest Avukatlık, Türkiye Trafik Enstitüsü Araştırma ve Yayın Bölümü Başkanlığı, Alliance İnternationale De Tourisme ve Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Hukuk Müşavirliği, TBMM 5.(XVI) Dönem Zonguldak Milletvekilliği yapmıştır.

Terakki mahallesinde bir sokağa adı verilmiş, sert disiplinli kişiliğiyle bilinen, genellikle papyon ve beyaz takım elbise giymesiyle hafızalarda kalan bir kişidir.

Gültekin Kızılışık evli ve üç çocuk babasıydı... Zonguldak Nostalji

WhatsApp-Image-2023-09-05-at-14.09.43

WhatsApp-Image-2023-09-05-at-14.09.43-(3)

Hava kalitesi 'Kötü' seviyede: Zonguldak'ta son durum ne? Hava kalitesi 'Kötü' seviyede: Zonguldak'ta son durum ne?

WhatsApp-Image-2023-09-05-at-14.09.43-(2)

Editör: Virda Şahin