Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde Ocak 2020'de teknoloji bağımlılığını ve siber zorbalığın önüne geçmek, güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak amacıyla kurulan SİBERAY’dan tüm vatandaşlara uyarı geldi. Sosyal medya hesbaından yapılan uyarıda vatandaşlar banka müşteri hizmetlerinin taklit edilerek yapılan aramalar konusunda dikkatli olunması konusunda uyardı. Aynı uyarı Zonguldak Valiliği tarafından da yapıldı.

Yapılan görseli duyuru şeklinde X’ten paylaşan Zonguldak Valiliği, bu kapsamda vatandaşların dolandırıcılara karşı temkinli olmasına dikkat çekti.

Hava kalitesi 'Kötü' seviyede: Zonguldak'ta son durum ne? Hava kalitesi 'Kötü' seviyede: Zonguldak'ta son durum ne?

SİBERAY’dan yapılan açıklama da, Banka müşteri hizmetleri taklit edilerek yapılan sahte telefon aramalarına DİKKAT. Bu tür aramaların dolandırıcılık amaçlı olduğunu unutmayın. Bankanızın aradığından emin olmadan herhangi bir bilgi paylaşımı yapmayın.” İfadelerinin yanı sıra, “Banka müsteri hizmetlerine ait resmi telefon numaralari taklit edilerek yapilan sahte aramalara kargi dikkatli olun. ‘Hesabiniza yetkisiz erisim gergeklestirildi, bu islemi siz mi yaptiniz?’ gibi heyecan ve panik uyandirma amaçli ifadelere itibar etmeyin. Teyit edemediginiz taraflarla kişisel verilerinizi veya hesap bilgilerinizi paylaşmayin.İşlemlerinizi kurumların resmi iletişim kanallarini ve uygulamalarini kullanarak gerçekleştirin.” İfadelerinin yazılı olduğu görseli paylaştı. /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu