Zonguldak'ta sosyal yardımlar kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömürlerde yaşanan sorunlar, kamuoyunda büyük bir tepki ve eleştiri dalgasına neden oldu. Zonguldak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre, kabul edilebilir düzeyin üzerinde taş çıktığı tespit edilen kömürlerin bulunduğu beyanlar üzerine, 70 haneye aynı miktarda ilave kömür verildiği ifade edildi.

Günlerdir Zonguldak basınında geniş bir şekilde yer alan bu durum, Zonguldaklı vatandaşların yanı sıra farklı illerden de sosyal medya üzerinden büyük tepki aldı. Tepkilerin öne çıkan noktaları arasında, kömür yerine para yardımının daha etkili bir çözüm olacağı, kömürün kalitesizliği ve içerisinde taş olmasıyla ilgili yaşanan hayal kırıklığı, valiliğin bu konudaki ciddiyetsizliği ve seçim öncesi dağıtılan yardımların eleştirilmesi bulunuyor.

Zonguldaklılar, sosyal medya üzerinden paylaştıkları mesajlarla bu duruma tepki gösterirken, "Kömür yerine para verilsin!" çağrıları yapılıyor.

Gelen tepkilerden bazıları şu şekilde:

“Evet seçim yaklaştı kömür ve erzak araçları iş başında. Zonguldak'ta dağıtılan kömür torbalarından kömür yerine taş çıkmış vatandaş isyan ediyor. Yavrucum taş çıkan kömür torbasına isyan etmek yerine seni o kömür torbasına mahkum edene isyan ettiğinde insan olacaksın.”

“Zonguldak'ta valiliğin vatandaşa yardım olarak dağıttığı kömür çuvallarında yoğun olarak taş çıkmış. Aslında vatandaşlar ses çıkarmayıp o taşları kömür olarak hissetmeye çalışsalardı sorun olmaz, mükemmelen ısınırlardı.”

“Kim bilir neler dönüyor. Kömür yerine taş verip kömür parasını tahsil etmek.Karlı iş”

“O taşları sobaya değil, kömür diye verenlerin kafasına atacaksın. Bak bakalım bir daha yapabiliyorlar mı!”

Zonguldak İl sağlık müdürlüğünün acı kaybı Zonguldak İl sağlık müdürlüğünün acı kaybı

“Bu kömür dağıtma yerine devlet para versin ihtiyaç sahibine. İhtiyaç sahibi kendisi bilir kömür mü alıyor? Taş mı? Yoksa düşük kaliteli evlerde yanmayacak kömür mü?"

“Zonguldak valisi evlere kömür yerine taş göndermiş. Yani dalga geçerek alın taş yakın demiş. Devlet ciddiyeti bitmiş.”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

kömür-yerine-taş-(2)

3kömür-yerine-taş-(1)

Editör: Murat Barutçu