Ereğli, 670 olaya müdahale etti Ereğli, 670 olaya müdahale etti

Kronik Böbrek Yetmezliğini Önleme ve Tedavi Yolları Kronik Böbrek Yetmezliğini Önleme ve Tedavi Yolları

Zonguldak'ta özellikle son günlerde üst solunum yolu şikayetleri ile doktora başvuranların sayısında ciddi bir artış gözlemlendiği bildirildi. Atatürk Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yoğunlukla vakalarla dolduğu belirtildi. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak hastalarda görülen halsizlik, öksürük, ağrı ve ateş gibi şikayetlerin arttığı ifade edildi.
Pandemi sonrasında bu tür solunum yolu enfeksiyonlarının artış göstermesinin, uzun süre kapalı ortamlarda bulunmanın, maske kullanımının ve hijyen kurallarına daha fazla dikkat edilmesinin etkisi olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, toplum içinde dolaşan virüslerin sürekli bir döngü içinde olduğunu ve bu nedenle hastalıkların zaman zaman tekrarlayabildiğini vurguluyorlar.
Geçmeyen öksürük gibi belirtilerle başvuran hastaların endişeli olduğu ifade edilirken, uzmanlar virüslerin devamlı döngüde olmasının normal olduğunu ve bu tip durumların sıkça görülebileceğini belirtiyorlar. Bu nedenle, belirtileri olan kişilerin doktora başvurarak gerekli tedaviyi almalarının önemli olduğu vurgulanıyor. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Virda Şahin