2. Lig Beyaz grupta kritik bir süreçten geçen Zonguldak Kömürspor’u sentetik (suni) çim korkusu sardı. Zeminin her an, her dakika sakatlığa davetiye çıkarması, başta teknik sorumlu Barış Şeref olmak üzere tüm futbolcuları tedirgin ediyor. Sakatlığa bağlı olarak kadroda yaşanılacak eksiklik, her bir oyuncuya önemle ihtiyaç duyulan 12 final haftasında Zonguldak Kömürspor’a büyük sorunlar yaşatabilir.

2. Ligde mücadele eden takımlar arasında kendisine ait antrenman sahası olmayan ender takımlardan biri olan Zonguldak Kömürspor, son dönemde sentetik zemin kabusu yaşıyor. Zeminin yumuşak ve kaygan olmaması, futbolcuların sık sık sakatlık sorunu yaşamasına neden oluyor. Antrenman uygulamalarında dönme ve kaymalar esnasında büyük sıkıntılar yaşayan futbolcular, antrenman bitiminde genellikle ayaklarda ağrı ve adalede oluşan problemlerden şikayetçi oluyor.

ANTRENMANI TAMAMLAYAMADI

Kırmızı-Lacivertli takımda bugün yine sentetik zemine bağlı olarak sakatlık yaşandı. Forvet oyuncusu Mehmet Gürkan Öztürk, topla çalışma esnasında alt adalesinde problem yaşadı. Kendini biran da yere bırakarak kramponunu çıkaran Öztürk’ün, sol ayak alt adalesinde sorun yaşadığı görüldü. Masör İsmail Arslan tarafından buz tedavisi uygulanan Mehmet Gürkan, antrenmanı yarıda bırakıp tesislerin yolunu tuttu.

Mehmet Gürkan’ın zemine bağlı yaşadığı sakatlık üzerine kırmızı-lacivertli futbolcular, hep birlikte zeminden yana dert yandı.

Futbolculara sonuna kadar hak veren Barış hoca,  “Sentetik zeminde yaptığımız antrenmanlarda olası sakatlık gerekçesiyle çok tedirgin oluyoruz. Ne kadar dikkat etsek de sentetikte antrenman yapmak futbolcular için çok da sağlıklı olmuyor. Korkumuz kritik haftalardan geçerken yaşanılacak sakatlıklar. Her oyuncuya ihtiyacımız var. Bu dönemde bir futbolcunun eksik kalması bile işimizi zorlaştırır. İnşallah sentetik zemin olayına çözüm bulunur” ifadelerinde bulundu.

ANTRENMAN SAHASI SORUNU YILLARDIR ÇÖZÜLEMİYOR

Hatırlanacağı üzere, kendisine ait bir stadı ve antrenman sahası olmayan Zonguldak Kömürspor, iç sahadaki maç için Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nı, antrenman için de sentetik zeminli Fener sahasını kullanıyor.

Her maç öncesi haftanın 5 günü antrenman yapan Zonguldak Kömürspor, zeminin bozulmaması için Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda sadece iki gün antrenman yapabiliyor. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda alternatif bir başka doğal zeminli saha olmadığı için takım, geri kalan günlerde zorunlu olarak Fener sahasında çalışıyor.

SAKATLIK PROBLEMİ YAŞAYAN 6 FUTBOLCU VAR

Yarı final maçı biran da final değeri kazandı... Kazanan takıma Bölgesel Amatör Lig şansı doğacak Yarı final maçı biran da final değeri kazandı... Kazanan takıma Bölgesel Amatör Lig şansı doğacak

Öte yandan, 25 Şubat Pazar günü saha ve seyircisi önünde oynayacağı Karacabey Belediyespor maçı hazırlıklarını sürdüren Zonguldak Kömürspor’da sakatlık problemi yaşayan 6 futbolcu var.

Bu futbolculardan Mümin Uyar, Ozan İsmail Koç, Fatih Bektaş ve genç kaleci Ozan Özşen’in tedavileri il dışında, Okan Deniz ile Yusuf Buğra Koşal’ın Zonguldak’ta devam ediyor.

Sakatlıklıkları ciddi boyutta olan Mümin ile Ozan İsmail’in takıma dönmeleri biraz uzun sürecek. İstanbul’da tedavi uygulanan Fatih Bektaş, dün ve bugünkü antrenman uygulamalarında yer almazken, yarın Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki antrenmana takımla birlikte çıkacak. Sakatlık derecesi hafif olan Okan ile Yusuf Buğra, dinlenerek geçirdikleri iki antrenman uygulamasını düz koşuyla tamamladı.  

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ