Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı

Yeni sezon hazırlıklarında ilk iki etabı geride bırakan Zonguldak Kömürspor, üçüncü aynı zamanda son etap hazırlıkları için yarın Bolu Köroğlu Otel’de kampa girecek. Kırmızı-Lacivertli takımın Bolu kampı kadrosunda kalecilerle birlikte 24 futbolcu yer alıyor.

Mevcut oyuncuların yanı sıra dışarıdan transfer edilen, denenmeye gelen ve altyapıdan takviye edilen futbolcularla ilk güne göre genişlik kazanan Zonguldak Kömürspor’un kadrosuna, Bolu kampında 2. Lig seviyesinde en az 6-7 futbolcu katılacak. Bu sırada mevcut kadrodan özellikle denenmeye gelen futbolculardan elenenler olacak. 24 Ağustos’ta sona erecek kamp sonunda geniş ve olgunlaşmış bir hal alacak kadro, Zonguldak Kömürspor’un 2023-2024 sezonu kadrosunu oluşacak.

Şuan her ne kadar 24 olsa da lig için yetersiz olan kadro, Bolu kampında tecrübe sahibi oyuncularla takviye edilecek. Sportif AŞ tarafından yürütülen transfer çalışmaları kapsamında anlaşmaya varılan futbolculardan bir kaçı, takımla antrenmanlara başlayacak.

Geçen sezonki iskelet kadroyu 6 futbolcu dışında tamamen bozan Zonguldak Kömürspor, haliyle lige sıfırdan kurduğu takımla girecek.

Mevcut futbolcular ve yeni transferlerle şuan takımın ancak yarısını oluşturabilen Zonguldak Kömürspor, Hatayspor, Kocaelispor, Çorum FK, Sapanca Gençlikspor, İzmir Alaçatıspor, Manisa, Çankaya FK ve Arnavutköy Belediyespor gibi takımlarından transfer gerçekleştirdi.

Zonguldak Kömürspor kadrosuna şimdiye dek 11 futbolcu dahil etti. Bu futbolculardan 4’ü tecrübe sahibi olurken, 5’i kiralık olarak alındı. Kiralık futbolculardan sadece 3’ü, 1. Lig ekibi Çorum FK’dan geldi.

İlk dış transferini Sapanca Gençlikspor’dan 28 yaşındaki Haydar Deniz’le yapan Zonguldak Kömürspor, ardından Hatayspor’dan Sarper Çağlar (20), Çorum FK’dan Emre Yalçınkaya (21), Sapanca Gençlikspor’dan Murat Erdemir (34), İzmir Alaçatıspor'dan kaleci Ozan Özşen (19), Arnavutköy Belediyespor’dan Fuat Yaman (31), Kocaelispor’dan Furkan Uludaş (19), Çorum FK’dan Kerem Pala (24) ve yine Çorum FK’dan Mertcan Aşçı’yı (23) renklerine bağladı. Ayrıca Manisa ve Çankaya FK’dan gelen ve ilk kamp günden bu yana takımla çalışmalarını sürdüren genç oyuncular Abdulkadir Dursun ile Serkan Yıldız takımda kaldı.

Yeni transferlerden Sarper Çağlar, Mustafa Emre Yalçınkaya, Furkan Uludaş, Kerem Pala ve Mertcan Aşçı geçici kiralama usulüyle alındı.

Öte taraftan, yeni gelenler arasında en tecrübeli isim 34 yaşındaki orta saha oyuncusu Murat Erdemir. Murat’ın yanı sıra 31 yaşındaki stoper Fuat Yaman ile 28 yaşındaki ön libero Haydar Deniz de tecrübeli isim olarak öne çıkıyor. Yenilerden en genci ise, 19 yaşındaki kaleci Ozan Özşen ile Furkan Uludaş.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ