TFF  Hukuk Kurulu, Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçına inceleme başlatıyor TFF Hukuk Kurulu, Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçına inceleme başlatıyor

2. Lig Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma hesapları yapan Zonguldak Kömürspor, 5 Kasım Pazar günü İstanbul’da oynayacağı Beyoğlu Yeniçarşıspor maçına odaklandı. Kırmızı-Lacivertli takımda, teknik direktör Şenol Demir hesaplarını 3 puanı üzerine yapıyor. Demir’in bu hesabı tutarsa, Zonguldak Kömürspor haftaya 4 puan önünde giren rakibiyle aradaki puan farkını 1’e düşürecek. Beraberlik halinde 4 puanlıkta farkta bir değişiklik olmayacak, yenilgi ise farkın 7’ye çıkmasına sebep olacak.

Farkın açılmasına daha fazla müsaade etmek istemeyen Zonguldak Kömürspor’un teknik patronu, oyuncularını galibiyete şartladı. Takıma hitaben yaptığı toplantılarla maçın önemine dikkat çeken Kırmızı-Lacivertli teknik adam, gidişatın çok iyi olmadığını, dolayısıyla mutlak kazanmaları gereken bir 90 dakika oynayacaklarını kaydetti.

Mental konuşmalarla birlikte takımı teknik-taktik açıdan da zorlu karşılaşmaya hazırlayan Şenol Demir’in taktik planı galibiyete odaklı. İlk 11 oyuncularını bir araya toplayıp rakip takım ve futbolcularla ilgili bilgiler aktaran Demir, İstanbul ekibinin taktik oyun şekline göre kafasında planlar geliştiriyor.

İstanbul’da ilk önce skoru korumaya yönelik bir düşünceyle oynayacak olan Şenol Demir, maçın gidişatına göre hamlelerde bulunup skoru yakalamaya çalışacak. Savunmada işi sıkı tutup hücumda rakibin açıklarını kollayacak Kırmızı-Lacivertli hoca, gol fırsatlarında topun bir şekilde çerçeveyle buluşturulmasını istiyor. Büyük bir problem haline gelen bu konunun üzerinde ısrarla duran Şenol hoca, Altınordu ile oynanan son maçta kaçan gol pozisyonlarını anımsatıp konsantrasyon eksikliğine dikkat çekiyor.

“ALTINORDU YENİLGİSİ BENİ ÇOK ÜZDÜ”

Şenol Demir, geçen hafta iç sahada Altınordu karşısında alınan yenilgiden dolayı çok üzgün olduklarını belirtti.

Bu maçı geride bıraktıklarını, tek düşüncelerinin Pazar günü oynayacakları Beyoğlu Yeniçarşı maçı olduğunu ifade eden Demir, “Gidişatımız hiç iyi değil. 11 maçta sadece 1 kez galip gelebildik. Bu durum beni ve oyuncularımı fazlasıyla üzüyor. Bu girdaptan bir şekilde kurtulacağız. Evimizde oynadığımız Altınordu maçından 3 puan umut ediyorduk. Düşük bir futbol ortaya koyduk. Beklentinin çok altında kaldık. Futbol da, skor da bize yakışmadı. Evimizde henüz galip gelemedik. Önümüzde dışarıda oynayacağımız Beyoğlu Yeniçarşı maçı var. Rakibimiz iç sahada iyi. Bakıldığında topladıkları 10 puanı iç saha maçlarında almışlar. Zor bir maç olacak. Zaten bu ligde kolay hiçbir maç yok. Geride kalan haftalarda bunu gördük. İstanbul’a kazanmak için gideceğiz. Puana çok ihtiyacımız var” dedi.

“FARKIN AÇILMASINA MÜSAADE ETMEMELİYİZ”

Beyoğlu Yeniçarşı’nın haftaya 10 puanla 4 puan önlerinde girdiğini aktaran Şenol Demir, her açıdan çok kritik bir karşılaşma oynayacaklarını dile getirdi.

Kazanmaları halinde aradaki farkı 1’e düşüreceklerini vurgulayan Kırmızı-Lacivertli teknik adam, “Kritik bir lig sürecinden geçiyoruz. Artık maç kazanmalıyız. Rakipler git gide aradaki puan farkını açıyor. Bu farkın daha fazla açılmasına müsaade etmemeliyiz. Eğer bu fark açılırsa, çok büyük sıkıntılar yaşarız. Beyoğlu Yeniçarşı karşılaşması bu açıdan büyük önem arz ediyor. Kazanmamız halinde farkı 1’e düşüreceğiz. Karşılaşmaya bu düşüncelerle hazırlanıyoruz. Beyoğlu maçıyla birlikte ilk yarı sonuna kadar oynayacağımız 8 karşılaşma var. Hepsi birbirinden kritik. Maç maç gideceğiz. 8 maçta ortada alınması gereken 24 puan var. Maksimum puanı alıp devreye puantajın en iyi yerinde girmeyi hesaplıyoruz. Devre arasında ligde kalmaya dair yapılması gereken ne varsa yapacağız. Bu durumu başkan ve yönetimle konuştum. Ama öncesinde ilk yarıyı en iyi yerde bitirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ