Çaycuma ilçesi Filyos Gaz Sahası'nda faaliyet gösteren Ekol Grup, 30 Nisan 2024 tarihi itibariyle 10 güvenlik görevlisinin işine son verdi.

Bu olay, sahada çalışan işçiler arasında endişe yaratırken, işten çıkarılan 10 kişi ise hukuki haklarını kullanmak amacıyla İş Mahkemesi'ne başvuracak. Öncesinde Filyos Gaz Sahası'nda TPOA'ya bağlı çalışan özel bir firmanın 58 güvenlik görevlisinin işine son vermesi, ardından yapılan müdahaleler sonucunda işlerine geri döndükleri biliniyor. Ancak, bu sefer Ekol Grup'a bağlı iş yerinden işlerine son verilen 10 güvenlik görevlisi için durum farklı oldu.

Kestane Gal arısı ile mücadele sürüyor 3 bin adet böcek salımı yapıldı Kestane Gal arısı ile mücadele sürüyor 3 bin adet böcek salımı yapıldı

İşten çıkarılan diğer çalışanlar da benzer bir kaderle karşılaşma endişesi taşırken, 10 kişi işlerine son verilmesi üzerine hukuki süreci başlatma kararı aldı. İş Mahkemesi'ne yapacakları başvuruyla haklarını yargı önünde arayacak olan güvenlik görevlileri, adalet için mücadele edecekler.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA