2. Lig Beyaz grupta 2023-2024 sezonunun son 3 haftasına girildi. 19 takımlı grupta, Adıyaman FK, Bursaspor ve Kırşehir FK’nın küme düşmesi kesinleşti. Bir alt lige düşecek 4’üncü takımın henüz belli olmadığı grupta, Zonguldak Kömürspor, Serik Belediyespor, Hes İlaç Afyonspor ve Nazilli Belediyespor adaylar arasında yer alıyor.

Bu 4 takım arasında en geride olan takım temsilcimiz Zonguldak Kömürspor. Ulusal Lisans Kriterleri’ni yerine getirmediği için ilk yarıda, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3 puanı silinen Zonguldak Kömürspor, son 3 haftaya 32 puanla 16’ncı sırada girdi. Elmas, mevcut tabloda düşme potasının içinde yer alıyor.

Zonguldak Kömürspor’un hemen bir basamak üzerinde yer alan Serik Belediyespor 37 puana sahip. Kırmızı-Lacivertli ekibin 5 puan önünde ilerleyen Antalya ekibi, bu hafta aldığı 3-0’lık Kırklarelispor yenilgisinden sonra yeniden Zonguldak Kömürspor’un hesapları arasına girdi.

Serik’in yanı sıra 38’er puanla sıralanan Hes İlaç Afyonspor ile Nazilli Belediyespor’un da küme düşme riski var. Zonguldak Kömürspor bu iki takımdan da ikili averajda üstün. Nazilli Belediyespor’un son haftayı maç yapmadan BAY geçecek olması, Kırmızı-Lacivertli takımın ligde kalma şansını artırıyor. Fakat öncesinde Zonguldak ekibinin kalan 3 maçını da kazanması şart.

Bu hafta Serik Belediyespor’la deplasmanda karşılaşacak Zonguldak Kömürspor, akabinde Kırşehir FK ve Kırklarelispor’la karşı karşıya gelecek.

Özellikle de bu hafta, 21 Nisan Pazar günü Serik Belediyespor’la oynanacak maç, Zonguldak temsilcisi için hayati derecede önem taşıyor. Barış Şeref ve öğrencilerinin bu maçı mutlak kazanması gerekiyor. Serik deplasmanından alınacak 3 puan, bitime iki maç kala Zonguldak Kömürspor’un elini güçlendirecek.

Zonguldak Kömürspor’un 3’te 3 yapması gereken son 3 hafta, rakiplerden Serik Belediyespor, Zonguldak sınavının ardından lig 4’üncüsü 1461 Trabzon’la deplasmanda, lider Esenler Erokspor’la sahasında karşılaşacak.

Bu hafta Başkent deplasmanında Ankara Demirspor’u 3-0 mağlup ederek 5 hafta aradan sonra galip gelen Afyonspor, son 3 haftayı Bursaspor, Bucaspor ve Adıyaman maçlarıyla tamamlayacak. Afyon ekibi, bu maçların 2’sini ligden düşmesi kesinleşen Bursa ve Adıyaman’la deplasmanda, 1’ini ise lig ikincisi Bucaspor’la evinde oynayacak.

Son iki hafta üst üstte mağlup olarak puantajda gerileyen Nazilli Belediyespor’un iki maçı kaldı. Son haftayı maç yapmadan BAY geçecek olan Nazilli ekibi, Karacabey Belediyespor’la evinde, Play-Off hattındaki Ankaraspor’la deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Bu maçlar doğrultusunda tamamlanacak Beyaz grupta, küme düşen 4’üncü takım netlik kazanacak.

Zonguldak Kömürspor, Serik Belediyespor, Nazilli Belediyespor ve Afyonspor’un son 3 maçı şöyle:

16. ZONGULDAK KÖMÜRSPOR (32)

Serik Belediyespor (D)

Kırşehir FK (E)

Kırklarelispor (D)

15. SERİK BELEDİYESPOR (37)

Zonguldak Kömürspor (E)

1461 Trabzon (D)

Esenler Erokspor (E)

14.NAZİLLİ BELEDİYESPOR (38)

Karacabey Belediyespor (E)

Ankaraspor (D)

İşte futbolumuzun geldiği son nokta... Futbol hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyor! İşte futbolumuzun geldiği son nokta... Futbol hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyor!

BAY

13. AFYONSPOR (38)

Bursaspor (D)

Bucaspor 1928 (E)

Adıyaman FK (D)

SPOR SERVİSİ

12 P12 P P

Editör: Hüseyin EKİNCİ