Özel endüstri bölgeleri, Türkiye'nin sanayi ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak, yatırımları teşvik etmek, istihdam yaratmak ve bölgesel kalkınmayı desteklemek amacıyla özel olarak belirlenmiş bölgelerdir. Teşvikler arasında vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi, enerji desteği, nitelikli personel desteği gibi unsurlar buluınuyor.

Bu kapsamda Zonguldak ve Kırıkkale’de iki yeni özel endüstri bölgesi kuruldu. Bu bölgelerde faaliyet gösterecek olan Eren Holding AŞ ve Safir Tuz Gıda Maden Pazarlama Nakliyat İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ, yatırımlarını artırmak ve istihdam sağlamak için teşviklerden yararlanacak.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bulunan 1.500.000 metrekarelik alan, Eren Holding AŞ tarafından kullanılmak üzere özel endüstri bölgesi olarak ilan edildi. Eren Holding AŞ, bu bölgede faaliyet gösterecek şirketleri arasında Eren Enerji Elektrik Üretim AŞ, Eren Çelik AŞ ve Eren Kömür AŞ bulunuyor. Bu şirketler enerji, çelik ve kömür sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Eren Holding, Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden biri olarak enerji, çelik, kağıt, tekstil, perakende ve lojistik sektörlerinde yatırımlara sahip.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-12-07-at-12.41.21

WhatsApp-Image-2023-12-07-at-12.41.22-(1)

Kilimli'de feci olay! Elini kıyma makinasına kaptırdı Kilimli'de feci olay! Elini kıyma makinasına kaptırdı

WhatsApp-Image-2023-12-07-at-12.41.22

TSK’ya girdi, TTK’ya giremedi! Aynı doktor, aynı kişi, farklı rapor! TSK’ya girdi, TTK’ya giremedi! Aynı doktor, aynı kişi, farklı rapor!

Ünlü sanatçı Zonguldak’ta, yetkilileri göreve davet etti Ünlü sanatçı Zonguldak’ta, yetkilileri göreve davet etti

Editör: Murat Barutçu