Süper Amatör Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Gelikspor, 8 maçlık yenilmezlik serisiyle zirveye ortak olduğu gibi “en golcü takım” unvanı kazandı.

12 takımlı ligde şampiyon olup direk yarı profesyonel olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lige çıkmak isteyen Gelikspor, 7’nci haftadan bu yana yenilgi nedir bilmiyor. En son ligin ilk yarısında, 11 Kasım 2023’te deplasmanda Mavi Şimşekspor’la oynadığı maçta yenilgi üzüntüsü yaşayan Mavi-Beyazlı takım, bu maçın ardından 8 ila 15’inci haftalar arasında hiç yenilgi almadı.

7 galibiyet, 1 beraberlikle geride kalan 8 maçlık yenilmezlik periyodunda Gelikspor, Çaycumaspor’u 3-0, Gökçebeyspor’u 2-0, Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor’u 6-1, Beycuma Cezaevispor’u 4-0, Devrek Belediyespor’u 3-0, İhsaniyespor’u 6-0, Çaycuma Gençlerbirliği’ni 6-0 mağlup etti. Son iki maçını 6-0’lık galibiyetlerle kazanarak ilginç bir istatistik serisi ortaya çıkaran Gelikspor, yenilgisiz geçen dönemdeki tek beraberliğini 9’uncu haftada Kilimli Belediyespor karşısında aldı.

Üst üstte 8 maçlık yenilmezlik, Gelikspor’u zirvenin ortağı yaptı. Özdemir Arslan yönetimindeki takım, 15’inci haftayı 35 puanla ilk sırada yer alan lider Kilimli Belediyespor’un 2 puan gerisinde, 33 puanla ikinci sırada tamamladı.

Kilimli Belediyespor’u sıkı takip eden zirve ortağı Gelikspor, 20’nci haftada saha ve seyircisi önünde konuk edeceği rakibinin hatasını kolluyor. Gelik takımı, şampiyonluk yarışı bu maça kadar aynı şekilde devam edecek olursa, evinde “final” niteliği taşıyan maçı kazanıp göz koyduğu liderliğe yükselmek istiyor.

Yarı final maçı biran da final değeri kazandı... Kazanan takıma Bölgesel Amatör Lig şansı doğacak Yarı final maçı biran da final değeri kazandı... Kazanan takıma Bölgesel Amatör Lig şansı doğacak

Gelik takımı, Kilimli Belediyespor’la oynayacağı maça kadar 16’ncı haftada Ereğli Akınspor (E), 17’nci haftada Ereğli Yenimahallespor (D), 18’inci haftada Mavi Şimşekspor (E) ve 19’uncu haftada Çaycumaspor’la (D) karşılaşacak.

Bu 4 maçın akabinde oynanacak Kilimli Belediyespor maçıyla 20’nci haftayı tamamlayacak Gelikspor, eğer hedeflediği liderliğe yükselirse, sezonun son iki haftasına lider unvanla girecek. Gelikspor, sezonun son iki maçını Gökçebeyspor (D) ve Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor’la (E) oynayacak.

Bu sezon 6 golle kazanılan 4’üncü maç oldu

EN GOLCÜ TAKIM OLDU

Zirve ortağı Gelikspor, 15’inci hafta itibariyle “en golcü takım” unvanı kazandı. İhsaniyespor ve Çaycuma Gençlerbirliği’yle oynadığı son iki maçını 6-0’lık skorlarla kazanan Gelikspor, bu sezon 4’üncü defa 6 gollü galibiyet elde etti.

Mavi-Beyazlılar, ilk yarıda Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor (6-1) ve İhsaniyespor (6-0) maçlarını da 6 gollü skorlarla kazanmıştı. Yine ilk yarıda 7-1’lik Çaycumaspor galibiyeti de bulunan Gelik ekibi, bu farklı galibiyetlerle ligdeki gol sayısını 48’e çıkardı.

En golcü takım unvanının yanı sıra Gelikspor, en az gol yiyen takımlar arasında ikinci sırada yer alıyor. Özcan Ataman’ın koruduğu kalesinde 15 maçta 9 gol gören zirve takımı, bu yönüyle de dikkat çekici bir başarı ortaya koyuyor.

SPOR SERVİSİ

puan-15

Editör: Hüseyin EKİNCİ