Tarihi Konuralp Antik Kentinde sürdürülen kazıların göreve geldiklerinden itibaren yoğun şekilde sürdürülmesini sağlayan ve tüm çabasının Düzce’yi dünya kültür mirasına dahil etmek olduğunu defaatle dile getiren Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, ‘Türkiye Yüzyılında Düzce İçin 100 Proje’ kitapçığında da ele aldığı şekliyle 4 yıldır yaptıkları kazıların ardından hazırladıkları proje çerçevesinde antik tiyatronun restorasyonuna başlayacaklarını söyledi.

Gün ışığına çıkartılacak

Düzce’nin kalbi olarak nitelendirdiği Konuralp’in büyümesi ve gelişmesi noktasında bir yandan restorasyon sürerken kazıların da aynı doğrultuda devam edeceğine dikkati çeken Faruk Özlü, turizm adına insanların burayı görmesi için de projeler ürettiklerini ve saklı cennet tabiri ile Konuralp’in tamamen gün ışığına çıkartılacağını ifade etti.

Üstü cami altı kültür merkezi

Bölgenin en önemli eserlerinden olan Konuralp Merkez Cami’nin 23 Kasım depreminde hasar aldığını bu bakımdan eski belediye meydanının bulunduğu alana taşınmasını planladıklarını belirten Başkan Faruk Özlü, caminin zemininin ise kültür merkezi olarak projelendirildiğinin müjdesini verdi.

Ahşap ve taş ağırlı yeni Konuralp müzesi

Kanala düşen tosunu itfaiye kurtardı Kanala düşen tosunu itfaiye kurtardı

Yeni Merkez Cami ve Kültür Merkezi müjdesinin yanı sıra yeni müze müjdesini de yineleyen Başkan Özlü, mevcut Konuralp müzesinin de deprem sırasında hırpalandığına dikkati çekerek, yapılan çalışmalar neticesinde riskli yapı olduğunun ortaya çıktığını ve ziyarete kapalı olduğunu paylaştı. Konuralp’e ve tarihine yakışacak şekilde eski belediye binasının olduğu alanda bir kısım arazilerin kamulaştırarak bir büyük müze yapacakları müjdesini paylaşan Özlü, müzenin ahşap ve taş ağırlıklı olacağını, kazılarda bulunan eserleri orada sergileyeceklerini, ziyaret için geleceklerinde rahatlıkla araçlarını park edebilecekleri şekilde projelendirileceğini sözlerine ekledi.

A W171820 01

A W171820 02

Kaynak: İHA