www.safakgazete.com’un bugün yaptığı “TTK’ya yabancı uyruklu madenciler mi alınacak?” başlıklı haberin ardından, TTK’ya yapılacak işçi alımlarında “TC. Vatandaşı olmak” şartının yer almamasına Deniz Yavuzyılmaz’dan ilk tepki geldi.

Kuruma başvuracak adaylarda aranılacak şartlar arasında “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma” şartının “ilk şart” olması gerektiğini vurgulayan Yavuzyılmaz, hükümete, “T.C Vatandaşlığı şartından rahatsız mı oluyorsunuz?” diyerek seslendi.

TTK’ya işçi alımı sürecinin fiyaskoya dönüşmekte olduğunu belirten Milletvekili, yetkilileri bir an önce yapılan yanlışları düzeltmeye davet ettiği açıklamasında şunları söyledi:

“TTK’ya alınacak 2 bin işçi için süreç Resmi Gazetede yayınlandı ve alım şartlarının duyurusu nihayet açıklandı. Ancak kuruma başvuracak adaylarda aranılacak şartlara bakıldığında kabul edilemez durumlar var.

Adayların seçimindeki kura tercihinin en bilinir ve güvenilir yöntem olan top havuzu yerine sürece şaibe bulaştıracak elektronik kura tercih edildi. Bunun yanında açıklanan 3 ilin dışından da işçi alınabilmesine imkân sağlayacak bir şekilde şartlar sıralanmış, basit bir ikamet değişikliği ile aşılabilecek türden kapı aralanmış. 

Ancak en garabeti ise aranan şartlar arasında ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak’ kriterinin bulunmayışı. Buradan hükümet yetkilerine soruyorum, ‘vazgeçilmez’ ve ‘ilk şart’ olması gerekirken böyle bir şartın bulunmayışının nedeni nedir? T.C Vatandaşlığı şartından rahatsız mı oluyorsunuz?  Bu durum, nereden bakarsanız bakın tam bir skandaldır ve TTK’ya işçi alımı süreci bugün tam bir fiyaskoya dönüşmüştür. Hükümet yetkilerini bir an önce yapılan yanlışları düzeltmeye davet ediyorum.” (Haber Merkezi)

Muammer Avcı: Zonguldak -  Filyos arası 16 dakikaya inecek Muammer Avcı: Zonguldak - Filyos arası 16 dakikaya inecek

TTK’ye yabancı uyruklu madenciler mi alınacak? TTK’ye yabancı uyruklu madenciler mi alınacak?

deniz-yavuzyılmaz4

Sayıştay Uyardı! Yetkililer göz ardı mı etti? Makale: Sayıştay Uyardı! Yetkililer göz ardı mı etti?

Editör: Murat Barutçu