TTK’ye alınacak 2000 pano ayak üretim işçisi ilanı 15 Eylül 2023 tarih ve 32310 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İlanın yayımlanmasının ardından, Zonguldak, Bartın ve Karabük’ün Yenice ilçesinde ikamet eden Suriyeli, Afgan ya da Iraklı gibi vatandaşlarında TTK’ye başvurabilecekleri iddiası ortaya atıldı. İddianın ardından konuya Zonguldaklı vatandaşlar tepki gösterdi.

Bugün yayımlanan ilanda başvuru yapabilecek vatandaşlarda aranan özellikler ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Yanında çalışan kıza tacizde bulunan kuaför serbest bırakıldı Yanında çalışan kıza tacizde bulunan kuaför serbest bırakıldı

“Başvuru tarihinin son günü itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,

En az İlkokul mezunu olmak,

Başvuru tarihinin ilk günü itibariyle 32 yaşından gün almamış olmak,

Zonguldak 1500 işçi alımı için Zonguldak ilinde, Bartın 400 işçi alımı için Bartın ilinde, Karabük 100 işçi alımı için Karabük ilinin Yenice ilçesinde ikamet ediyor olmak.”

Başvuru şartlarının açıklanmasının ardından TTK’ye yabancı uyruklu vatandaşların alınacağı yönündeki iddialara vatandaşlardan tepki geldi. Çok sayıda vatandaş, “Önce kendi vatandaşımıza ekmek verilmeli. Zaten çok fazla hizmetten bedava yararlanıyorlar. İşimizi de bize bıraksınlar.” Şeklinde yorumlarda bulundular. (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

Editör: Murat Barutçu