Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Sözcü TV’nin canlı yayınında yaptığı açıklamada, CHP’nin iktidara gelmesi halinde üst düzey bürokrasi ve yöneticilik makamlarına CHP’nin yetişmiş kişilerini getireceklerini ifade etti. Bu durumu resmi araç plakaları ile bağdaştıran Deniz Yavuzyılmaz, “125 bin makam aracı var. Yönetici sayısı ile hemen hemen aynı. Biz iktidara geleceğiz ve bu üst düzey bürokratlar CHP kadrolarından gelecek.” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Sözcü TV’nin özel yayınında soruları cevapladı. Kurultay değerlendirmesinin yanı sıra değişimin umut verici olduğunu dile getiren Yavuzyılmaz’ın açıklamasında üst düzey kadrolara CHP’lileri yerleştireceklerini ifade etmesi dikkatlerden kaçmadı. Yavuzyılmaz “Biz iktidara geleceğiz ve bu üst düzey bürokratlar yine Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarından gelecek.” dedi. Sonrasında ise diğer partililerin ve apolitik kesiminde CHP’de görev alacaklarını ifade eden Yavuzyılmaz akıllarda soru işaretine neden oldu.

Külünk’ten bomba iddialar: ‘Cumhurbaşkanına sahte anketler sunuldu!’ Külünk’ten bomba iddialar: ‘Cumhurbaşkanına sahte anketler sunuldu!’

“ARKANIZDA BIRAKTIĞINIZ İLDEKİ SİYASİ HAREKETLİLİĞİ SINIRLANDIRMIŞ OLUYORSUNUZ”

Milletvekilliğinin 2 ya da 3 dönemle sınırlandırılması gerektiğini ifade eden Yavuzyılmaz, “Sınırlama sadece milletvekilliği için değil aslında. Bu partinin hedefini de gösteren bir sınırlandırma. 2 dönem milletvekilliği yaptınız veya belli bir yıl sınırı da olabilir. Çünkü dönem süreleri bazen 2 bazen de 5 yıl olabiliyor. Milletvekilleri 2 dönemde uzmanlaşmış olduğu için bazı alanlarda yetişiyor. Bu durumlarda, daha sonra seni dinlendiriyorum ve ‘Devlet kadrolarında bu uzmanlığınızdan faydalanmak istiyorum’ diyorsunuz. Ama bunun ucu açık bırakıldığında maalesef bu dönemlerin sayısı arttıkça aslında arkanızda bıraktığınız ildeki siyasi hareketliliği sınırlandırmış oluyorsunuz. Bunu da yapmamak gerek. Bu bakımdan Tüzük Kurultayı çok önemli. Birinci gününde değişim mottosunun hepimizi umutlandırması, daha sonra köklü bir değişim yazılı bir hale gelmeli ve uygulamaları ile birlikte netlik kazanmalı. Biz şu anda değişim aşamasındayız. Ümit ediyorum ki tüzük kurultayı ile birlikte de bunu yazılı hale getirir ve köklü değişimin altına hepimiz imzamızı atarız. Biz CHP milletvekilleri olarak 3 dönem kuralına hepimiz ‘Evet’ diyoruz. Tüzük kurultayında da umuyoruz ki böyle bir karar alınır. Çeşitli parti kademelerinde de buna benzer kararlar olacaktır. Netice de hep iktidarda olalım da bu dönemleri konuşmak zorunda kalmayalım.” Şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE YAKLAŞIK 125 BİN MAKAM ARACI VAR”

Yavuzyılmaz açıklamasının devamında ise, “Sayıştay’ı denetim alanına giren kamu idaresi sayısı 3 bin 376. Bu kamu idarelerinde yönetim kurulu başkanı, üyeleri, genel müdürleri, yardımcıları, daire başkanları, şefleri var. Bu sayısının toplamı yaklaşık 122 bin. İktidara gelirseniz 122 bin üst düzey bürokrata ihtiyacınız var. Hepsini aynı anda değiştirmiyorsunuz ama o kadar bürokrata ihtiyaç var. Sağlamasını da biraz dramatik bir örnekle söyleyeyim; Türkiye’de yaklaşık 125 bin makam aracı var. Makamlarla araç sayısı tutuyor. Biz iktidara geleceğiz ve bu üst düzey bürokratlar yine Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarından gelecek. Tabi ki sadece bizim partimizden değil, başka partilerden de, apolitik kesimde olabilir ama CHP’nin yetişmiş kadroları da burada görevde olacaklar. Bu bakımdan da önemli bir vizyonu oluşturuyoruz.” dedi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu