Şehidi karşılamak için yola çıktılar… Şehidi karşılamak için yola çıktılar…

Uzmanlar uyardı; “Hastaların sayısı 2 katına çıktı, özellikle çocuklar korunamıyor”

Kış aylarına girilmesiyle beraber hastalık şikayetleri artarken uzmanlardan da önemli uyarılar geliyor. Uzmanlar üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında artış olduğunu ve acil servise başvuran hastaların sayısının 2 katına çıktığını belirterek, "Virüs potpurisi yaşıyoruz" dedi.

Önceki dönemlerde günde 750 ile 1000 arasında olan acil servise başvuranların sayısının 1750 ile 2 bine yükseldiğini söyleyen biz uzman doktor, "Kış mevsimi biraz geç geldi. Bununla beraber de mevsimsel dönüşümün getirmiş olduğu üst solunum yolları enfeksiyonları ve gribal enfeksiyonların varlığında, seyrinde bir artış var." şeklinde konuştu.

UZMAN İSİM 'HASTALIKLARIN SEYRİ BİRAZ DAHA UZUYOR' DİYEREK AÇIKLADI

Doktorlar "Bu yıl biraz daha çoklu etkenlerle karşı karşıyayız. Yani biz hastanemize influenza virüs, koronavirüs, adenovirüs, rinovirüs ve benzeri üst solunum yolu enfeksiyonuyla başvuran hastalarımız oluyor. Haliyle bir enfeksiyon tablosundan iyileşip kişi bir müddetten sonra farklı bir etkene maruz kalabiliyor. Buna bağlı olarak da hastalıkların seyri biraz daha uzuyor. Uzamış ateşle karşılaşabiliyoruz ve iyileşiyor gibi olup sonra tekrar eden bir klinik tabloyla gelebiliyor. Kas ağrıları, eklem ağrıları, halsizlik şikayetleri var. Vücut, dönemin özelliklerini, yani bir virüs potpurisi yaşıyoruz" dedi.

'ÇOCUKLAR KENDİLERİNİ KORUYAMIYOR'

Hastalardan Sağlık Bakanına tepki Hastalardan Sağlık Bakanına tepki

Uzman doktorlar çocuklara dikkati çekerek, "Özellikle şu hikayeyi çok fazla duyuyoruz; çocuk hastaydı geldi, anne, sonra baba hasta oldu. Hepimiz iyileştik, çocuk tekrar enfekte oldu. Toplu yaşam ortamlarında, çocuklarımız kendilerini koruyamıyorlar. Çocuklarımızın eve getirdiği virüsler, aile içinde de bir döngüye sebebiyet veriyor. Peki bu durumu nasıl daha hafif atlatabiliriz? Mevcut tablo bir virüs tablosu, antibiyotikler bu durumda işe yaramıyor." ifadelerini kullandılar.

(Haber merkezi)

Editör: Virda Şahin