Zonguldak Haber – GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil:

“Üretimin nasıl arttığını kamuoyu görecek”

Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen TTK’ya 2 bin işçi alımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Nisan’da Karadeniz Doğalgazı Devreye Alma Töreni için Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Erdoğan, açıklamalarında TTK’ya 2 bin işçi alımı ile ilgili müjde vermişti. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yeşil, 2 bin kişilik müjde ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, sayının yetersiz olduğunu söyledi.

“ÜRETİMİN NASIL ARTTIĞINI DA KAMUOYU GÖRECEKTİR”

İşçi alımı için çalışma yaptıklarını anlatan Yeşil, “Bir grup toplantısında Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bin işçi alacağım müjdesini vermişti biliyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu sayının yetersiz olduğunu ve bizim daha fazla sayıya ihtiyacımız olduğunu deklare ettik. Sayı konusunda da bir dizi çalışmalar yaptık. Konuyu da iyi anlattık. Yetkili mercilere bir kez daha gittik. Sayın Cumhurbaşkanımıza konuyu ilettiler. 2 bin işçiyle beraber taze kanla beraber üretime başladığımızda üretimin nasıl arttığını da kamuoyu görecektir.” İfadelerine yer verdi.

“YERLİ VE MİLLİ KAYNAKLARIMIZI BULUP ÇIKARTMAK VE EKONOMİYE KATMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ OLMASI LAZIM”

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Filyos beldesinden çıkarılan doğal gaz ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Yeşil, “Tabii doğal gaz büyük bir olay Türkiye'de. Çünkü yerli ve milli kaynaklarla hayata geçirilmesi ülkemiz açısından çok önemli. Enerjide dışa bağımlılık konusunda bizim bağımlılığımızı azaltmamız bu anlamda ülkemiz açısından da çok faydalı oldu. İnşallah daha da gelişir. Yerli ve milli kaynaklarımızı bulup çıkartmak ve ekonomiye katmak en büyük hedefimiz olması lazım. Çünkü enerji savaşlarının olduğu bir dünyada kendi imkânlarımızla,  kendi değerlerimizi ekonomiye katmak önemli. Bu anlamda emeği geçen herkese de teşekkür ediyoruz.” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TEKRAR BİR TEKLİFİN GELMESİNİ BEKLİYORUZ”

Toplu sözleşmelerle ilgili konuşan Başkan Yeşil, “Toplu sözleşme döneminin hemen hemen sonuna geldik. Biliyorsunuz hükümete sunmuştuk. Hükümetimiz yüzde otuz, teklifin 10 bin lira olması konusunda bize teklifte bulundu. Biz bunu kabul etmedik. Başkanımız Ergin Atalay öncülüğünde tekrar hükümetimiz yüzde kırk artı in iki bin lira teklif etti. Yaşanan yüksek enflasyon ve alım gücünün azalması sebebiyle yaptığımız toplantıda bunun yetersiz olduğunu düşündük. Ve bunu da ilettik. Önümüzdeki günlerde tekrar bir teklifin gelmesini bekliyoruz.” dedi. Haber: Sertaç ÖZDEMİR

Editör: Virda Şahin