Ticaret Bakanlığı, gizli fiyat artışlarının engellenmesi amacıyla tüm Türkiye genelinde denetimler gerçekleştireceğini duyurdu. Özellikle marketlerdeki ürünlerin gramaj, adet ve ağırlık gibi ölçü birimlerinin azaltılmasına rağmen, ambalaj ve satış fiyatlarının değiştirilmemesi sonucu tüketicilerin ürünlerdeki fiyat artışlarını fark edemediği ve böylece birim fiyatlarda gizli artışlar yapıldığına dair endişeler üzerine bu denetimlerin yapılacağını belirtti.

Bakanlık, son dönemde tüketici başvuruları ve sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelen bir durumu ele alarak, ürünlerin içeriğindeki ölçü birimlerinin değişiklik göstermesine rağmen ambalaj ve fiyatların değişmediği şekilde sunulması durumunda tüketici mağduriyeti yaşandığını belirtti. Bu tür haksız ticari uygulamaların önüne geçmek ve tüketici haklarını korumak amacıyla, ülke genelinde incelemeler ve denetimler gerçekleştirileceği duyuruldu.

Bu denetimlerin sonucunda, gramaj veya hacimde yapılan değişikliklere rağmen fiyatların değişmediği tespit edilen ürünlerin belirleneceği ve ilgili belgelerle birlikte Reklam Kurulu'na iletilerek değerlendirilmesinin sağlanacağı ifade edildi.

Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da

Tespit edilen durumların ardından üretici ve satıcı firmaların savunmalarının alınacağı, ardından mevzuata aykırı ticari uygulamalara karşı idari para cezalarının uygulanacağı belirtildi. Bu adımların, tüketici haklarını korumak ve haksız ticari uygulamaların önüne geçmek amacıyla atıldığı vurgulandı. (Haber Merkezi)

1 yaşındaki bebek pencereden düştü 1 yaşındaki bebek pencereden düştü

Belediye başkanı hakkında çarpıcı iddialar! Uyuşturucu, alkol, kadın! Belediye başkanı hakkında çarpıcı iddialar! Uyuşturucu, alkol, kadın!

Bariyere ok gibi saplanan otomobil alev aldı: 2 Ölü! Bariyere ok gibi saplanan otomobil alev aldı: 2 Ölü!

Başıboş hayvanlar kazaya neden oldu! Başıboş hayvanlar kazaya neden oldu!

Editör: Murat Barutçu