Asgari ücrette azami kayıp Asgari ücrette azami kayıp

Emek ve Demokrasi Güçleri, Zonguldak’ta toplu taşımaya yapılan zamlarla ilgili imza kampanyası başlattı. Kampanyayı imzalayarak destek olan Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, yaptığı açıklamada, yapılan zamlarla ilgili bir düzenleme yapılmadığı takdirde, Tüketici Hakları Derneği işbirliği ile durumu mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti.

Emek ve Demokrasi Güçleri, Zonguldak’ta toplu taşımaya yapılan yüzde 70 zammın ardından imza kampanyası başlattılar. Vergi Dairesi önünde başlatılan kampanyaya 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katkı sağladı. Kampanyaya ilk destek veren isimlerden biri de Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova oldu.

“HAKLILIKLARINI KABUL EDİYORUZ VE BUNLARINDA ARKASINDA DURUYORUZ”

Kayınova, yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar geren belediye meclisi içinde gerekse basın aracılığıyla halkı bilgilendirme çabası içerisinde olduk. Yapılan zammın olması gerekenin en yükseğinde olduğunu aktardık. Tabi ki, toplu taşıma hizmetini sunan dolmuşçu arkadaşlarımızın, halk otobüslerinin açısından da baktığımızda onlarında kesinlikle haklılıklarını kabul ediyoruz ve bunlarında arkasında duruyoruz. Mevcut düzenin içinde enflasyonla mücadele etmeyen, halkın sırtına her şeyi bindirmiş Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ekonomi politikalarının yetersizliği sonrasında halkın bu şekildeki zamlarla yaşadığı sorunları kamuoyunun dikkatine sunmak adına da sürekli konuşuyoruz.” dedi.

“OLMASI GEREKENDEN DAHA YÜKSEKTE BİR ZAM YAPTIĞINI SÖYLEMEK KAÇINILMAZ”

Esnafın da ekonomik açıdan zor günler geçirdiğine değinen Kayınova, “Esnafın bu zor durumda olduğu süreçte Zonguldak Belediyesi’nin de olması gerekenden daha yüksekte bir zam yaptığını söylemek kaçınılmaz. Çünkü 2022’nin Aralık ayında 6,5 liradan bugün halk otobüsleri yüzde 60’larda zamlanarak 16 lira oldu. Aynı dönemde Türkiye’de enflasyon yüzde 42. Aynı dönemde mazottaki artış yüzde 70.” ifadelerine yer verdi.

“ŞU AN DOSYAYI İNCELİYORUZ”

Toplu taşımacılıkta ücretsiz binişlerle ilgili mazot desteği verildiğini hatırlatan Atınç Kayınova, “Halkın cebine bu işi yüklemek, ikincisi de Zonguldak Belediyesi’nin toplu taşımacılık hizmetini sunan firmaya ücretsiz binişlerle ilgili destek verirken yani aylık 12 bin litre mazot desteği veriliyor. Bu demektir ki siz bunu yüksek tuttuğunuzda halkın cebinden ikinci kez para çıkışı var. Bizim hesabımıza göre Zonguldak’ta bilet fiyatlarının 14 lira 25 kuruş olması gerekiyor. Fahiş bir fiyat olduğu iddiasıyla zaten şu anda inceliyoruz dosyayı. Tüketici Hakları Derneği işbirliğinde gerekirse bu durumu hukuka taşıyacağız.” şeklinde konuştu.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-09-19-at-14.02.51

WhatsApp-Image-2023-09-19-at-14.29.25

Editör: Murat Barutçu